Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa au efectuat 10 percheziţii, în municipiul Slobozia şi comuna Bucu, la sediul unei instituţii publice şi la locuinţele a 4 persoane.
Acţiunea a fost efectuată în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.
Persoanele vizate sunt bănuite că, în cursul anilor 2011 şi 2014, ar fi eliberat două autorizaţii de construire a unui imobil, clădirea urmând să beneficieze de un regim de înălţime D+P+2E+M, cea de-a doua autorizaţie fiind eliberată fără derularea procedurilor necesare de autorizare şi nefiind identificată până în prezent în arhiva instituţiei deşi i s-ar fi alocat un număr de înregistrare electronic.
Totodată verificările sunt efectuate şi sub aspectul legalităţii modului în care au fost eliberate mai multe autorizaţii de contruire pentru spaţii comerciale ridicate pe raza municipiului Slobozia.
La aflarea acestor veşti, am mers la sediul primăriei municipiului Slobozia unde părea că timpul a stat în loc, spun asta pentru că nici o persoană nu mai avea acces la birourile de la serviciul Urbanism, şi asta pentru că poliţiştii căutau dovezi în acestea şi nu numai.
După aproape jumătate de zi în care am tot aşteptat un oficial al instituţiei să ne dea mai multe detalii despre cele ce se petreceau în acele momente, coboară spre a merge să „dea cu subsemnatul” domnul Cornel Marian încadrat de 4 (patru) poliţişti, din care 2 (doi) având braţele pline de cutii, cu probe, despre care aveam să aflăm ulterior ce conţin. Văzând că jurnaliştii prezenţi doresc un punct de vedere al domniei sale, dar nefiind grăbit sau forţat de organele de poliţie să nu facă acest lucru, şeful serviciului Urbanism a avut o atitudine „încordată” şi aproape că ne-a şi „bătut obrazul” că ne-am permis să fim prezenţi, răspunzând foarte pe scurt celor două întrebări ce i-au fost adresate.
Ulterior, la insistenţele jurnaliştilor din presa locală, apare într-un final domnul primar Alexandru Stoica şi începe a răspunde la urmatoarele întrebări ce i-au fost adresate:
Reporter: – De ce au venit poliţiştii în control ?
Primarul: – Pentru documentaţia unei autorizaţii emise în 2014.
Rep: – Despre ce autorizaţie este vorba ?
Primarul: – Despre S.C. NANA, pentru ca s-a dat o autorizaţie şi s-a construit mai mult cu un etaj.
Întrebat cine a semnat autorizaţia şi cine era şef-serviciu Urbanism la acea vreme, domnul Stoica răspunde:
Primarul: – Nu ştiu cine a semnat autorizaţia, că nu am semnat-o eu. Şef-serviciu era Cornel Marian.
Rep: – Documentaţia a fost facută de Sorin Brânză pentru societatea comercială „NANA”?
Primarul: – Nu ştiu pentru că nu se găseşte documentaţia, asta se caută. Căutăm la arhivă. La fiecare sfârşit de an, fiecare serviciu îşi arhivează documentele, dar se pare că cei de la Urbanism nu au depus-o, nu există.
Rep: – De când sunteţi primar, aţi mai avut situaţii în care să vă dispară documente?
Primarul: – Nu, nu, asta este prima. Este chiar foarte curios…şi cam aceleași persoane…
Rep: – Aceleaşi persoane ca în dosarul în care sunteţi dumneavoastră condamnat? Puteți să le daţi numele?
Primarul: – Marian Cornel, şeful serviciului urbanism, răspunde de toate acestea.
Primarul Stoica, a mai fost întrebat de asemenea şi dacă îl banuieşte pe Cornel Marian că ar fi avut oarece amestec în dispariţia acelei documentaţii despre care toată lumea vrea să afle, răspunzând:
Primarul: – Nu îl banuiesc, dar el este cel care a coordonat toată activitatea, mai ales în 2014 cand arhitecta era în concediu de maternitate, el a girat şi funcţia de arhitect-şef, deci el trebuie să ştie tot ce se întamplă în acest dosar.
Rep: – De când este consilier local, domnul Sorin Brânză a avut acces la documentele de la serviciul urbanism?
Primarul: – Nu pot să vă spun dacă a avut acces sau nu, dar îmi place să cred că nu, că nu are ce cauta acolo.
Rep: – În afară de serviciul urbanism, de biroul dumneavoastră şi al domnului vice-primar Băcanu, s-au mai făcut percheziţii în alte birouri?
Primarul: – La secretară, pentru că a semnat şi ea.
Rep: – Ce probe au luat poliţiştii în acele cutii şi din ce birou?
Primarul: – Un laptop, documente, nu ştiu ce au mai luat pe acolo…laptopul este de la domnul vice-primar Băcanu” a spus în încheierea discuţiei domnul Stoica.
Ceea ce nu spune însă dumnealui, sau nu conştientizează încă, este că acestă descindere de la primaria Slobozia, precum şi de la locuinţele celor audiaţi astăzi, este doar vârful iceberg-ului, iar în „adâncurile” primăriei se ascund multe „matrapazlâcuri„ care aşteaptă să fie descoperite de către organele abilitate ale legii şi/sau de către presă. Până atunci, nu ne rămâne decât să facem cercetări amănunțite despre celălalte spaţii comerciale, despre care am aflat că sunt în vizorul poliţiei, cu privire la legalitatea autorizaţiilor care au stat la baza construirii sau extinderii acestora…
A consemnat Victor Ghinea
Vă rog frumos sa va documentați mai bine înainte de a scrie un articol de acest gen în care e implicat un om cu frica lui Dumnezeu și cel mai corect din Primăria Slobozia si este pe postul lui câștigat prin concurs. Așa ca nu denigrați imaginea omului ca din cauza unora ca voi sau ca Stoica a ajuns la spital de multe ori și ăsta nu va pasa. Săpați mai bine la Stoica, Bacanu sau alte lepre de prin Primărie.
:))))))))))))) Terminaţi cu prostiile!!! În Primăria Slobozia (şi în multe alte UAT!) mai TOATE Autorizaţiile s-au dat pe ŞPAGĂ, MITĂ, ATENŢII !!!! Mergeţi prin oraş şi vedeţi TERASE, SPAŢII LĂRGINE pe lângă blocuri lipite, pe spaţiu verde, pe trotuare…Nu vă este ruşine să daţi vina pe presă când REALITATEA de pe teren arată cât de mult s-au încălcat legile URBANISMULUI???