Chiriaşi din Bazar VS Primăria Slobozia

Distribuie articolul:

În data de 19 februarie 2016 orele 17:00, în sala de şedinţe a primăriei Slobozia, a avut loc un protest organizat de chiriaşii tarabelor din bazarul municipal, care acuză municipalitatea că vrea să îi scoată „buni de plată” pentru o greşelile primăriei.

Mai exact, în urma unui control al Curţii de Conturi asupra Primăriei, inspectorii au constatat o serie de nereguli, printre care şi faptul că municipalitatea a încasat mai puţini bani de la chiriaşi decât era stipulat în contract.
Oamenii spun că suma care trebuie plătită este scrisă negru pe alb şi că ei si-au achitat datoriile în termen legal. Primăria spune că oamenii au dreptate, dar acuză Curtea de Conturi că interpretează greşit contractele semnate între părţi, oferindu-ne un exemplu concret: Preţul este 3,5 lei pe metru pătrat, o tarabă are 2,5 mp, şi de aici rezultă de plată 8,75 lei pe fiecare zi, aşadar 210 lei pe lună. Dar cum sâmbăta clădirea este deschisă până la ora 13 şi duminica la fel, rezultă că oamenii practic îşi vând produsele doar 6 zile pe săptămână, şi doar 24 de zile din 30-31 câte are o lună. Dar Curtea de conturi spune că, de fapt, chiriaşii trebuie să plătească pentru toate zilele din lună, şi a impus primăriei recuperarea retro-activă a datoriilor. Aşadar, contractele nu sunt valabile, conform Curţii de Conturi. Surse din primărie spun că municipalitatea va contesta această decizie a Curţii, pentru că au acest drept şi pentru că acei chiriaşi au dreptate. Vom reveni pe acest subiect pe măsură ce vom avea noi informaţii despre stadiul în care se află procedurile acestui caz.
Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *