Deputatul Tinel Gheorghe REPLICĂ unui ziar local

Distribuie articolul:

Comunicat de presă

În data de 16 februarie 2016 a fost publicat pe site-ul de ştiri al unui ziar local un articol în cadrul căruia lucrarea mea de doctorat a fost „analizată”, atât sub aspect ştiinţific, cât şi din punct de vedere al gramaticii limbii române.
Prin respectivul articol s-a încercat să se sugereze că aş avea grave carenţe din ambele puncte de vedere. Încă de la început precizez că articolul este vădit denigrator şi conţine grave lipsuri privind cunoaşterea cu adevărat a limbii române, dar nu din partea mea, ci din partea autorului anonim. Mai mult decât atât, o minimă documentare asupra informaţiilor parvenite ziaristului anonim care a scris textul în cauză ar fi dovedit, în primul rând, că originalul tezei de doctorat conţine 189 de pagini şi nu 79 aşa cum se menţionează în respectivul articol.
Pe de altă parte, în titlul materialului publicat, “Fiecare plagiator are alegătorii pe care îi merită”, s-au făcut afirmaţii referitoare la faptul că aş fi plagiator fără a se dovedi însă acest aspect ceea ce demonstrează lipsa de deontologie a jurnalistului în cauză. S-a încercat împroşcarea cu noroi a unei lucrări tehnice, într-o specialitate complet necunoscută autorului, aşa cum de altfel se şi recunoaşte în text că “nu suntem doctori în silvicultură”, scopul fiind acela de a mă asocia cu plagiatorii care nu fac cinste politicii româneşti.
De asemenea, în finalul textului mi se sugerează să conjug un verb simplu, “a recrea”, folosind forma de conjugare a unui verb reflexiv “a se recrea”, ceea ce scoate în evidenţă faptul că noţiunile elementare ale gramaticii limbii române privind verbele reflexive şi pronumele reflexive, care se studiază în clasa a VII-a, lipsesc cu desăvârşire. Subliniez, totodată, pentru corecta informare, atât a dumneavoastră, cât şi a cititorilor dumneavoastră, că forma gramaticală folosită de mine în teza de doctorat, respectiv “păduri de recreare”, este corectă fiind substantiv şi nu are legătură cu conjugarea verbului “a recrea” sau “a se recrea”.
În concluzie, tot acest articol defăimător la adresa mea cred că are legătură cu o potenţială candidatură la preşedinţia Consiliului Judeţean Ialomiţa şi cu calitatea mea de om politic în PNL Ialomiţa.


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Deputatul Tinel Gheorghe REPLICĂ unui ziar local

  1. Mai bine faceai o teza pe alte teme, care iti sunt muuult mai bine cunoscute, Si conjugai fara teama de a gresi verbele: a fura, a minti, a pacali, a santaja, a nenoroci, a abuza, a cersi, a pupa, a linge etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *