Primarul Stoica aplică legea după cum o cere interesul PSD

Distribuie articolul:

Se ştie de cînd lumea şi pămîntul sau mai bine spus din momentul în care au apărut partidele politice despre care auzim în ziua de astăzi, că interesul „găştilor“ ce compun aceste structuri este superior celui al cetăţenilor. Este deja de notorietate că autorităţile locale se substituie în cele mai multe cazuri partidelor şi invers, devenind tot mai pregnantă imaginea potrivit căreia ne îndreptăm către un fenomen dictatorial la nivel local. Ne vom referi în cele ce urmează la şedinţele Consiliului local Slobozia, unele dintre ele fiind mutate după cum o cere interesul de partid, ca să nu mai vorbim despre majoritatea hotărîrilor adoptate de legislativul municipal.

               E şedinţă? Nu, avem treabă la partid!

S-au încheiat lucrările conferinţei judeţene a Partidului Social Democrat, filiala Ialomiţa, moment ce a prilejuit alegerea structurilor de conducere de la nivel judeţean pentru partidul de guvernămînt. Deci, joi, 28 martie, s-au desfăşurat alegerile despre care vorbim în debutul articolului nostru, exact cînd ar fi trebuit să se desfăşoare în realitate lucrările Consiliului local Slobozia. Pentru că, potrivit unei hotărîri a legislativului local, la propunerea viceprimarului Valentin Băcanu-PSD, se stabilise încă de anul trecut, că la nivelul Sloboziei Consiliul local se întruneşte în ultima zi de joi din fiecare lună. Aşadar, conform articolului 32 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Consiliului local Slobozia, un fel de Constituţie la nivel local în ceea ce priveşte activitatea legislativului, „Consiliul local al Municipiului Slobozia se întruneşte în şedinţe ordinare, lunar, la convocarea primarului, de regulă, în ultima zi de joi din fiecare lună, la orele 16.00“. Însă, cum regulile sînt făcute tocmai pentru a fi încălcate şi, cum interesul de partid a cerut-o în mod explicit din motivele pe care le-am amintit la începutul articolului nostru, că doar nu era primarul PSD Alexandru Stoica să-l supere de preşedintele său, Vasile Ciupercă, şeful PSD Ialomiţa, lucrările şedinţei lunare a Consiliului local Slobozia au fost mutate din ziua de joi în ziua de vineri. Astfel că, abia astăzi, vineri, 29 martie, de la orele 13,00, se vor desfăşura lucrările ordinare lunare ale Consiliului local Slobozia, cu cîteva puncte destul de interesante pe ordinea de zi. Decontarea cheltuielilor de transport pentru cadrele didactice ce nu dispun de locuinţă pe teritoriul municipiului Slobozia, modificarea actului constitutiv al ADI Periurbană Slobozia, desemnarea Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Municipal Slobozia, dar şi raportul primarului Stoica pentru anul precedent, iată proiectele care vor suscita atenţia publică în această şedinţă. Ca de fiecare dată, ziarul ŞTIREA vă va aduce în atenţie informaţii exclusive de la şedinţele Consiliului local, aşa că e musai să accesaţi www.ziarulstirea.ro pentru a vedea ce-a promis şi ce-a făcut primarul PSD Stoica în primele luni ale mandatului său din anul 2012. Sîntem totuşi absolut convinşi că majoritatea consilierilor locali slobozeni, membri ai PSD, va fi destul de „obosită“ după lucrările conferinţei judeţene a partidului, aşa că noi sperăm că nu vor fi şi „afumaţi“ după alegerile „incendiare“ din preziua şedinţei Consiliului local Slobozia.

George ŞEITAN


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Primarul Stoica aplică legea după cum o cere interesul PSD

  1. În şedinţa AGA URBAN de vineri, 29 martie, conducerea societăţii a anunţat o creştere cu 25% a tarifelor pentru apă, canal şi epurare începînd cu 1 mai 2013. Despre calitatea apei potabile ,,servite” slobozenilor, nimic! Conducatorii usl ai judetului si municipiului Slobozia isi bat joc de noi, pur si simplu! Unde-i micinosul ala de-si zice ,,danut”, sa ne explice el ca putin le pasa usl-asilor de oameni, de prostii prostilor care i-au votat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *