Primarul oraşului Ţăndărei „mai curat şi mai uscat” …

Distribuie articolul:

„…poliţiştii din cadrul IPJ Ialomiţa efectuează mai multe percheziţii la persoane bănuite de comiterea de fapte de corupţie în domeniul achiziţiilor publice, „abuz în serviciu“ şi « fals intelectual ». La data de 17 septembrie 2014, 80 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa efectuează 14 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Slobozia şi oraşului Ţăndărei, la locuinţele unor persoane fizice, precum şi la sedii de societăţi, în baza delegării procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Percheziţiile vizează probarea eventualei activităţi infracţionale a şapte persoane, bănuite de comiterea unor fapte de corupţie în domeniul achiziţiilor publice şi a infracţiunilor de « abuz în serviciu şi fals intelectual ».Vor fi puse în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând să fie conduse pentru audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.
Aşa i se comunica presei şi-aşa titram şi noi, mai cu seamă că între cei vinovaţi figura şi primarul Cristian Roman, membru marca(n)t al PSD. După ce-a stat câteva zile în arest, primarul a ajuns să fie pedepsit Tandarei primar altadoar cu arest la domiciliu. După o disjungere care (prin chiar neglijarea a ceea ce numim „formă continuată” a faptelor) a condus la schimbarea încadrării juridice pedeapsa s-a transformat ajungând să fie una de formă. Deşi sună înfricoşător, pedeapsa „controlului judiciar” e una superfluă. Chiar şi-aşa, probabil, pentru că domn’ primar se simţea „murdărit la imaginea publică”, s-a adresat instanţei de judecată şi…
Acuzaţiile din dosarul penal pentru – atenţie! – DETURNARE DE FONDURI, se subţiază văzând cu ochii. Una după alta, au fost anulate interdicţiile pentru primarul care este, tocmai fiindcă nu i s-a interzis să se mai apropie de Primăria în care a făcut toate… câte a făcut (multe nevăzute şi neştiute, la asta ne referim!) şi-acum se-ntoarce ca să mai (re)facă…După recenta înfăţişare a inculpatului în faţa judecătorilor, cei ce constituie completul 6 au amânat cauza, cică, pentru lipsa raportului de expertiză. Şi, în baza art.242 alin.1 Cod procedură penală, a dispus şi revocarea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Roman George Cristian. Asta, după ce cu numai două luni înainte acelaşi complet 6 de judecată stipula negru pe alb aşa : „ În baza art. 362 alin.2 rap. la art.208 alin.5 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Roman George Cristian (…) şi dispune încetarea obligaţiei de a nu se apropia de martorul Florea Alexandru.”. Următoarea înfăţişare va avea loc pe data de 10.02.2016. Inutil să mai întrebăm cât de temeinică a fost măsura dacă, iată, după numai câteva zile a putut fi anulată? Ca să nu mai vorbim că măsura însăşi era una de care primarul nici nu se… „împiedica”, ştiut fiind faptul că la scurt timp după ce-a ieşit din arest, s-a întors la Primărie, chit că unii încă strigau că trebuie să meargă la… „brutărie”!!!
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

4 thoughts on “Primarul oraşului Ţăndărei „mai curat şi mai uscat” …

  1. Mai tovarasa Ghinea- te_ai gandit vreodata ca Roman poate fi nevinovat? Daca nu te_ai gandit ar fi cazul sa incepi sa te gandesti pentru ca altfel o dai in comportament obsesiv_compulsiv datorat si informatiilor eronate pe care le primesti.

    1. Măi, Ionel, Ionelule, tu te-ai gândit vreodată că toate câte-am scris au în spate precizări ale Justiţiarilor? Vezi-ţi de nervii capului tău! Și reține că eu sunt ”tovarășă” DAR NICIODATĂ nu mă întovărășesc cu penalii…!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *