Primarul oraşului (?) Amara se laudă cu asfaltarea drumului către conacul lui „Zeus”

Distribuie articolul:

  • N-o să vă „perpelesc” ca-n Iad, ţinându-vă cu „răsuflarea tăiată” până ce o să vă spun că cel supranumit „Zeus” este cel care a fost ex-primarul oraşului-Staţiune Amara, care apoi a devenit ex-preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, pentru ca actualmente să fie mare „mâna dreaptă” a lui Marian Neacşu care este „Guru” al Secretariatul Guvernului României.

Locuitorii bârfesc, noi întrebăm!

 Peste localitatea Amara, Victor Moraru a domnit vreme de vreo 3 mandate. Cum arată localitatea aia? Nici măcar ca o comună „ceva mai răsărită”. Despre musiu Moraru atâta am scris, că ni s-a făcut lehamite să mai scriem. Numai dacă parcurgi cu privirea Declaraţiile lui de avere, şi pui cap la cap sumele de bani încasate ca bugetar, înţelegi că nu avea din ce bani să cumpere atâtea terenuri agricole, atâtea terenuri în „buricul târgului”, din ce să-şi facă ditamai conacul, başca să întreţină două neveste, copii, şi, desigur, să ajute „la nevoie şi ori de câte ori trebuie” PSD Ialomiţa via PSD de talie naţională. Când am scris despre uimitoarele şi repetatele donaţii/împrumuturi, despre inadvertenţele din Declaraţiile de avere, din motive lesne de înţeles, s-a considerat că nu e un FALS ÎN DECLARAŢII, fapt pentru care a rămas nepedepsit atare „afront” la adresa Legilor şi a cetăţenilor. Nevolnici sau „decât” complici, cei îndrituiţi să îl cerceteze/ancheteze pe musiu Moraru, n-au „mişcat în front”. Povestea depănată AICI  https://ziarulstirea.ro/imprumuturi-intre-nedu-si-moraru/  rămâne una dintre dovezile prin care, la o adică, chiar şi lui Moraru i se poate „lua urma”.

Însă până să i se „ia urma”, din păcate, i s-a cam „bătătorit calea” către accederea la o altă funcţie, una  în care are pe mână foarte, foarte mulţi bani publici.

Mai nou, aflăm chiar din „lauda de sine” a primarului care este Alin Sandu, că i se face şi drum prin faţa conacului. Căci, din „gura satului” răzbat către noi precizări vizând acel CONAC pe care musiu Victor Moraru şi l-a construit în anii aceia în care a fost numai bugetar. N-am ajuns, încă, să vedem acel conac, în „toată splendoarea lui”. Dar, locuitorii/cetăţenii pe care i-a „păstorit” atâta amar de ani, spun că „se învârte după soare”, şi-ar fi fost păcat ca aşa „frumuşeaţă” să rămână fără asfalt în faţa porţii.

  Primarul Alin Sandu DIXIT

 Ales pe listele Partidului AUR, actualul primar a prins gustul postărilor pe facebook. Considerându-se, probabil, un bun orator, musiu Sandu postează pe reţelele de socializare informaţiile pe care ’mnealui le crede a fi „de larg interes cetăţenesc”. Cea mai recentă postare a domniei-sale este asta:  Astăzi am participat la Recepția la terminarea lucrărilor pentru Modernizare Drum Comunal DC53 (De338) în Orașul Amara, județul Ialomița – lot 1 (750m)

În cadrul PROGRAMULUI JUDEȚEAN DE DEZVOLTARE LOCALĂ 2021 implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița, Orașul Amara a derulat proiectul ”Modernizare drum comunal (DC53/De338) în orașul Amara, județul Ialomița” LOT 1 -750ml, pentru care a fost semnat contractul de finanțare nr. 18.934/05.10.2021.

Valoarea finanțării nerambursabile de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița a fost de 300.000 lei inclusiv TVA, restul de valoare pentru realizarea obiectivului fiind reprezentate de alocări de sume de la Consiliul Județean Ialomița. Mulțumesc colegilor din primărie, domnului proiectant, domnului diriginte de șantier și constructorului pentru implicarea în realizarea acestui proiect!”

 Carevasăzică…

 DC 53, este un Drum Comunal. Şi-acest DC, spre amuzamentul urbaniştilor, leagă municipiul Slobozia de oraşul Amara. Când citeşti în documentele oficiale asemenea precizări, sigur că te întrebi: DE CE era nevoie să se cheltuiască sume de bani publici pentru a asfalta un Drum Comunal care trece prin câmp şi, la un moment dat întâlneşte în calea lui şi câteva case, printre care şi-un CONAC? Şi-un prost ar înţelege că întrebarea este una retorică. Şi-un prost ar avea răspunsul la îndemână dacă ar şti cine a fost iniţiatorul Proiectului de investiţii într-un asemenea Drum Comunal. Noi, desigur, ca tot omul (prost, aţi ghicit!) avem întrebări de genul:

  1. Ce funcţie îndeplinea Victor Moraru, în momentul înscrierii/depunerii dosarului cuprinzând Cererea de finanţare a DC 53?
  2. În ce constă oportunitatea înfiinţării prin asfaltare a unui Drum care, potrivit declaraţiilor oferite cu amabilitate de domnul Ghiorghişor, cică ar „tăia câmpul” dinspre DSV Slobozia şi „coada lacului” Amara?
  3. Câte locuinţe/firme „străjuiesc” acest Drum COMUNAL; de-a fost nevoie de-atâta cheltuială?
  4. Că veni vorba despre cheltuială, să ne spună actualul primar Alin Sandu, de ce, în postarea de pe facebook, a precizat NUMAI  suma aceea ridicolă de 30.000 lei cu TVA, fără, însă, să prezinte TOTAL SUMĂ cheltuită pentru acest Drum Comuna?

              

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *