Primăriţa comunei Perieţi, reclamată iarăşi!

Distribuie articolul:

* Cetăţenii ne întreabă, noi titrăm, altcineva ar trebui să (le) răspundă! 

 Stimată Redacţie,

Publicaţi în urmă cu mult timp un articol în care trăgeaţi concluzia că primarul comunei Perieţi, Elena Cristea, a făcut harachiri din bugetul local, dar nu ştiaţi multe despre această persoană.

Lăsând la o parte faptul că persoana în cauză şi-a angajat, prin trafic de influenţă, o rudă în funcţia de asistent personal pentru mama primăriţei (persoană cu handicap) la Primăria Gura Ialomiţei, condusă de vărul primăriţei Elena Cristea, în condiţiile în care toţi asistenţii personali din aceasta instituţie au fost concediaţi pentru dificultăţi economice, precum şi faptul că, tot prin trafic de influenţă, primăriţa a obţinut foarte multe contracte de cate 15.000 euro pentru firmele ei (SC Margab SRL Perieţi, SC Alseb Limited SRL Fundata, etc.) din banii Primăriei comunei Frecăţei, jud. Brăila, condusă de Bălan Ionel, vă aduc în prim plan fapte deosebit de grave care au adus Primăria comunei Perieţi în pragul falimentului:

– Primăria comunei Perieţi şi primarul comunei Perieţi au pierdut procesul deschis de SC Miralex SRL Ploieşti în cauză ce a format obiectul dosarului nr. 632/98/2014 aflat pe rolul Tribunalului Ialomiţa şi prin sentinţa 946/2014 primarul comunei Perieţi şi Primăria comunei Perieţi au fost obligaţi la plata sumei de aproximativ un miliard şi jumătate lei vechi cu titlu de penalităţi de întârziere, după ce au fost plătiţi deja încă aproximativ 750 milioane lei vechi (350 milioane lei vechi achitaţi în timpul procesului) pentru o documentaţie de care s-a ales praful şi pulberea. În realitate această sumă a cuprins, în mod neoficial, documentaţia pentru un proiect Ce s-ar fi putut face cu prejudiciul creat în valoare totală de aproximativ două miliarde şi două sute cincizeci de milioane lei vechi? Amintiţi-vă că toţi asistenţii personali ai persoanelor cu handicap au fost concediaţi pe motiv de dificultăţi economice pe care chipurile le-ar fi traversat instituţia într-un an în care primarul comunei Perieţi mergea la cursuri de perfecţionare la Băile 1 Mai, Viena şi Budapesta prin SC Lectoform Consulting Bacău, iar cele mai bine de două miliarde de lei ar fi ajuns pentru plata salariilor acestor asistenţi pentru o perioada de mai bine de un an şi jumătate…

– Primăria comunei Perieţi a achiziţionat de la SC Stieffel Eurocart SRL Osorhei 10 hărti de perete la exorbitanta suma de 250 milioane de lei vechi. Asta înseamnă 25 milioane de lei vechi pentru o singură hartă, ceea ce dovedeşte cheltuirea banului cetăţenilor într-un mod iresponsabil.

– În urma rezilierii contractului de telefonie mobila cu SC Vodafone, această societate solicita Primăriei comunei Perieţi taxa de reziliere conform contractului în valoare de câteva sute de milioane de lei vechi conform contractului. Deja se primesc somaţii de plată. Cel mai probabil, în viitorul nu prea îndepărtat, instituţia va fi acţionată în judecată de către aceasta societate după modelul celor de la SC Miralex SRL Ploiesti.

– În data de 27.03.2014 Consiliul Local al comunei Perieţi a adoptat o hotărâre prin care a aprobat principalii indicatori şi devizul general privind cheltuielile necesare realizării obiectivului de investiţii „Modernizarea drumurilor locale din comuna Perieţi”. La baza acestei hotărâri a stat un studiu de fezabilitate pe care au fost plătiţi bani grei în  condiţiile în care art. V din OUG nr. 26/2012 interzicea efectuarea de cheltuieli cu astfel de studii.

– În anul 2014, la nivelul comunei Perieţi se percepe taxa de salubrizare, deşi Consiliul Local al comunei Perieţi nu a aprobat nici o hotărâre în acest sens pentru anul 2014. Conform art. 30 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale „pentru funcţionarea unor servicii publice locale, create în interesul persoanelor fizice şi juridice, consiliile locale, […], aprobă taxe speciale. Cuantumul taxelor speciale se stabileste anual…” De ce la nivelul comunei Perieţi se percepe în acest an taxa specială de salubrizare atâta timp cât nu a fost adoptată o hotărâre anuală în acest sens? De ce se percep cetăţenilor bani fără a avea la bază un act administrativ (o hotărâre a Consiliului Local)??!!!… Ştie Elena Cristea, primar al propriei moşii, Perieti.

La toate acestea mai putem adăuga următoarele:

– bonuri de benzină în valoare de sute de milioane folosite în interes personal de primăriţă;

– amenzi aplicate personal primăriţei şi plătite din banii primăriei;

– delapidări, falsuri, etc.

 


Distribuie articolul:

5 thoughts on “Primăriţa comunei Perieţi, reclamată iarăşi!

  1. Mare nemernicie pe actualii conducatori ai Perietiului! Stiam ca doamna Nuta umbla prin patucurile multora, dar de fapte asa de grave nu o stiam in stare. Iata ca m-am inselat amarnic.

  2. Doamna Ionica Ghinea,
    Pai sa le raspunda Procuratura, Curtea de Conturi, DNA-ul… Ce fac aceste institutii? Se ocupa cumva de picturi sau sunt platite sa-si faca datoria?

  3. Deci avea dreptate consilierul Parvu si vina cred ca le apartine consilierilor care au aprobat prin votul lor aceste faradelegi.Sa fie tras la raspundere intreg consiliul local.

  4. Ce face Prefectura?! De ce nu se redeschide ancheta referitoare la matrapazlâcurile primăriţei-mafiot?! Dacă numai o parte din cele relatate până-n prezent sunt reale, primăriţa poate fi suspendată de Consiliul Local sau, de ce nu?, demisă de prefect. Este imposibil ca organele abilitate să nu fi notificat nici o instituţie: fie Prefectură, fie Consiliu Judeţean. Dacă musiu Ciupercă poate fi bănuit de acoperire umbeliferă, dl. Petre ce mai aşteaptă?! Am auzit mult prea multe despre această femeiuşcă deloc proastă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *