Primăria oraşului Ţăndărei se modernizează

Distribuie articolul:

Marţi, 21.03.2023, a fost semnat contractul pentru realizarea proiectului ,,Cresterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei pentru Primăria Oraşului Ţăndărei.

Această lucrare de anvergură face parte dintr-un proiect care mai cuprinde şi modernizarea energetică a unor unităţi şcolare.

Contactat telefonic, primarul Cristian ROMAN a declarat pentru ziarul Ştirea: „ Am în faţa ochilor Contractul semnat cu  Agenţia Fondului de Mediu (AFM), cu un grant de 90% care înseamnă 5.207.707 lei, şi reprezintă reabilitarea clădirii Primăriei. Este o parte a unui Contract mai mare. Pentru că noi am depus (documentaţie/cerere, n.red) şi pentru toate instituţiile şcolare. Acesta este primul dintre ele, pentru că s-au dat pe obiective de finanţarte individuale, pentru fiecare clădire în parte. Urmează pentru cele două Licee din oraş, şi pentru Şcoala Generală nr. 2. (…)         

Reabilitarea energetică şi termică a clădirii Primăriei este necesară, deoarece clădirea este veche, este construită în 1998, nu a suferit nici un fel de reabilitare până acum, şi va fi reabilitată integral, însemnând : acoperiş, panouri fotovoltaice, instalaţie termică, instalaţie sanitară, ferestre, faţadă, tot ce înseamnă eficientizare energetică. De aceea şi costă vreo 60 de MILIARDE lei vechi! La fel va fi şi pentru fiecare dintre unităţile şcolare prinse-n Proiect. E vorba despre Liceul Teoretic „Paul Georgescu”, Liceul Tehnologic, şi Şcoala Generală nr 2 (…)”

Ştiind cât de mult durează, de regulă, Proiectarea şi, mai apoi, executarea lucrărilor, l-am întrebat pe primarul Cristi Roman, cam când preconizează că vor începe, şi se vor finaliza lucrările? Răspunsul primarului a fost unul de-a dreptul optimis, domnia sa anticipând că lucrările ar putea fi finalizate până la sfârşitul anului în curs. Iar când l-am întrebat dacă preconizează că va fi necesară mutarea Primăriei, pe perioada executării lucrărilor, într-o altă locaţie, într-un alt sediu, primarul ne-a răspuns ă mai degrabă nu se va întâmpla această „operaţiune”, urmând ca, împreună cu salariaţii din Primărie să se adapteze noilor condiţii de şantier.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *