Primăria Manasia – buget, cheltuieli, realizări

Distribuie articolul:

Situată la doar 3 km de municipiul Urziceni (localitate care, la rândul ei, este situată destul de aproape de Capitala ţării, ceea ce-i conferă un statut oarecum privilegiat, măcar din punct de vedere al „drumului” spre amenajări urbane ceva mai dezvoltate) comuna Manasia numără puţin peste 4.000 de suflete.
untitledCondusă azi de primarul Gelal Oprea (fost viceprimar în vremea când primar era Mihai Dumitru, cel care făcea fel de fel de matrapazlâcuri împreună cu ex-prefectul Marinică Cazacu, dar şi cu alţi „băieţi deştepţi”), comuna Manasia are un buget deloc de neglijat, cei peste 36 de MILIARDE de lei vechi (dacă vreo rectificare neştiută de noi, nu o fi mărit substanţial această deloc modică sumă) cheltuindu-se mai mult pentru plata salariaţilor. Cum salariile cadrelor didactice şi nedidactice sunt suportate din acelaşi buget, l-am întrebat pe domn’ primar cât înseamnă această cheltuială şi am aflat că vreo 13 MILIARDE de lei vechi. Ceea ce înseamnă mai mult de 1 MILIARD pe lună. Ştiu că, în fapt, doar vreo 8 luni înseamnă activitatea şcolară, dar cadrele didactice şi nedidactice sunt plătite şi-n vacanţe. Că, cică, ele, cadrele, sunt mai tot timpul „în activitate”… Condusă de-un Consiliu Local format din 13 reprezentanţi ai partidelor aflate la Putere şi-n Opoziţie, sediul primăriei comunei Manasia „arată trăznet” cum ar zice-un cetăţean mulţumit de primarul pe care l-a ales.
Aflând ce neînsemnate investiţii s-au realizat anul trecut, înţelegem de ce arată aşa cum arată localitatea, pe uliţele ei, şi cât este de propice pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri care să contribuie la bugetul local cu din ce în ce mai mari sume reprezentând impozite şi taxe. Spun asta având în vedere că în lista de investiţii figurează „decât” atât:
– „achiziţie buldoexcavator = 359.575 lei (vreo 3,5 MILIARDE lei vechi), cu care nu ştim ce face, că nu ne-a interesat, deocamdată!
– Reabilitare etaj la clădirea şcolii = 34.728 lei
– Reabilitare parc comunal = 493.228 lei (adică aproape 5 MILIARDE lei vechi)
Sigur că noi, scotocind, într-o Hotărâre a Consiliului Local ( e vorba despre HCL nr.49 emisă în 10.11.2015, domnule primar) am găsit scris negru pe alb că valoarea totală a investiţiei este fix 620.042 lei, ceea ce în lei vechi înseamnă peste 6 MILIARDE.
Înţelegem şi noi („că doar nu suntem turci” cum zice-o vorbă pe la noi!) că Parcul este realizat cu fonduri europene şi, chipurile, nu numai că n-au fost cheltuiţi bani din buget, başca nici n-aţi cheltuit toată suma, ci aţi făcut economie fiindcă aţi fost corecţi, bla, bla, bla! Ce nu înţelegem este de ce, din cei doar 26 de km de străzi situate în intravilanul comunei, doar pe 3 km aveţi asfalt, restul de 23 de km rămânând doar străzi pietruite??? Şi, de-ar fi pietruite precum era pietruit Bucureştiul de-altădată, nici pâs n-am zice! Din păcate, pietruirea este … aşa cum este şi cum intenţionăm s-o prezentăm pe un film marca site-ul www.ziarulstirea.ro , secţiunea VIDEO.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *