Primăria „bagă bani” să transforme o sală de sport, în Centru pentru vaccinare antiCOVID-19

Distribuie articolul:

* Primăria Slobozia, căci despre ea este vorba, la fel ca multe alte UAT-uri, trebuie să găsească „locaţii” în care să se desfăşoare îndelunga perioadă de vaccinare a populaţiei contra COVID-19.

La nivelul celui mai mare municipiu al judeţului Ialomiţa, două astfel de Centre sunt prinse-n desfăşurătorul Comandamentului Judeţean/Local pentru Situaţii de Urgenţă. Un Centru de vaccinare va fi amenajat în incinta Clubului Pensionarilor, situat în vecinătatea binecunoscutei clădiri „Casa Modei”. Celălalt Centru v

a fi amenajat în Sala de Sport a Liceului „Alexandru Ioan Cuza”. Deşi, iniţial, propunerea ar fi fost pentru amenajarea în cabinele artiştilor din spatele scenei Casei de Cultură a Municipiului (fostă Cinematograful „23 August”), din motive asupra cărora nu vom pritoci astăzi, decidenţii au optat pentru Sala de sport. Care, sală de sport, nu mai e de multă vreme o sală funcţională.

Vă reamintim că sala cu pricina a fost construită cu bani „grei” pe vremea când Guvernul condus de Adrian Năstase umplea România de săli de sport construite „la preţ de preţ” de către firmele agreate de PSD. Mai târziu, madam Elena Udrea – ministru în Guvernul Boc (PD-L) a continuat să arunce cu bani în investiţii supradimensionate, nu numai din punct de vedere al cheltuirii banilor, ci şi ca potenţial într-ale funcţionării la întreaga capacitate.

Directoarea Liceului l-a supărat pe primar…

Responsabilul desemnat de către primar ca să se ocupe de amenajarea celor două Centre este Ionel Marinescu. Domnia-sa este şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei. În şedinţa „de îndată” desfăşurată în ziua de 23 decembrie, s-a aprobat rectificarea bugetului cu suma de 100.000 lei (1 MILIARD lei vechi) pentru „ organizarea şi desfăşurarea funcţionării centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, pe raza municipiului Slobozia”.

Dincolo de faptul că am constatat că în Referatul de aprobare, chiar deasupra semnăturii primarului Soare, apare ca prevedere legală în susţinerea proiectului despre Centrele de VACCINARE, o HCJ nr.100/2020 „privind alocarea unei sume pentru acordarea unor premii de excelenţă olimpicilor din anul de învăţământ 2019 -2020” (??) întrebările (de)curg.

Am vrut să aflăm cine a ales locaţia? Am vrut să aflăm dacă primarul ştie ce dezastru e acolo, la Liceul „Alexandru Ioan Cuza”, şi dacă directorul unităţii de învăţământ a oferit vreun răspuns cu privire la starea de degradare avansată în care se află respectiva Sală ce recent a fost aleasă să fie transformată în Centru de Vaccinare? Am vrut să aflăm dacă ştie că e posibil ca suma alocată să nu ajungă, deoarece domnul Marinescu a constatat la faţa locului că multe trebuie făcute? Am vrut să aflăm dacă va fi şi tras la răspundere/penalizat/apostrofat, măcar, directorul Liceului? Dar, mai presus de toate, am vrut să aflăm câţi bani se vor cheltui pentru amenajarea celor două spaţii, din ce fonduri (guvernamentale sau locale) se vor fi exacuta lucrările de creare/îmbunătăţire a condiţiilor în care vor fi vaccinaţi zeci de mii de slobozeni? La toate aceste întrebări, primarul Dragoş Soare a răspuns: „ …Voi verifica prevederea legală , HCJ, invocată. E posibil să fie o scăpare a secretariatului (…) Suma de 100.000 lei este o sumă generică, nu este obligatoriu să fie cheltuită. Am alocat suma, în cazul în care dacă e nevouie, dacă nu e nevoie, ea se redistribuie ulterior, ca să nu mai avem probleme să facem şedinţe, în caz de e nevoie de vreo dotare, alta decât putem oferi noi (…) Noi am propus nişte locaţii şi DSP a venit, ne-a inspectat şi a refuzat. Doamna director de la Liceu de Construcţii (Cuza Vodă) ne recomandă să găsit alt spaţiu. Evident că n-o să găsim alt spaţiu, mergem pe spaţiul respectiv! (…) Liceul este în administrarea Primăriei. M-a supărat foarte tare. Sala este în administrarea Liceului de Construcţii. Şi, doamna director de la şcoală a găsit că nu este oportun pentru domnia-sa să intre şi să participe la această campanie de vaccinare. Motiv pentru care i-am reproşat. Vom discuta în şedinţa Consiliului Local acest aspect. Pentru că noi am dat un bun spre administrare, şi el nu este administrat cum trebuie!”

Ce lucrări se vor executa, ce dotări vor fi necesare, cine va asigura personalul medical care va presta acolo, chiar şi ce firme vor asigura necesarul întru transformarea Sălii într-un Centru pentru vaccinare, rămâne să vedem şi, desigur, să consemnăm! Până atunci, reamintim atât reprezentanţilor „în relaţia cu presa” din partea Primăriei şi a Prefecturii că nu ar strica minimă informare a cetăţenilor, cu privire la astfel de aspecte ale luptei împotriva pandemiei!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.