Prima înlocuire de călcâi din lume efectuată cu ajutorul unei imprimante 3D

Distribuie articolul:

STIRE picior calcaiPotrivit Agerpres, o echipă de medici din Australia a utilizat o imprimantă 3D, într-o procedură în premieră mondială, pentru a înlocui călcâiul distrus de cancer al unui pacient cu unul confecţionat din titan, a informat presa locală citată miercuri de agenţia Xinhua.
Un bărbat în vârstă de 71 de ani, al cărui picior drept era afectat de cancer crezuse că singura sa opţiune posibilă este amputarea, însă după o intervenţie chirurgicală de succes el poate sta acum din nou pe propriile picioare.
Echipa condusă de profesorul Peter Choong de la Spitalul St. Vincent din Melbourne a scanat piciorul stâng al pacientului şi a creat o imagine 3D, pe care a folosit-o apoi pentru a construi o replică a călcâiului confecţionată din titan. Compania de biotehnologie „Anatomics” împreună cu Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) au participat la efortul comun de a imprima 3D porţiunea de os care lipsea pentru un nou călcâi complet. „Progresele ştiinţei ne-au permis să luăm în considerare imprimarea 3D a oaselor pe baza culegerii de informaţii despre piciorul pacientului, indicării dimensiunilor exacte ale piciorului şi reproducerii acestuia cu noua tehnologie 3D”, a declarat doctorul Choong. Această procedură de înlocuire a unei părţi osoase a călcâiului unui om cu tehnologia de imprimare 3D este primul caz din lume, subliniază Xinhua. Doctorul Choong a precizat că lucrează în acest domeniu de mulţi ani şi visează de multă vreme la acest tip de operaţii. „Este foarte interesant. Este un exemplu foarte bun despre cum progresele în domeniile ştiinţei, tehnologiei şi cercetării pot fi direcţionate spre satisfacerea nevoilor unui pacient”, a declarat Peter Choong.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *