Preşedintele Traian Băsescu recomandă o nouă lege a Sănătăţii

Distribuie articolul:

*Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii, făcând apel la cei responsabili să se aplece asupra proiectului pe care l-a pus în dezbatere cu Emil Boc.

România are nevoie urgent de o nouă lege a sănătăţii, care pe de-o parte să-i trateze pe medici, pe doctori, pe profesori din acest sector de activitate cu respectul cuvenit, prin remuneraţia pe care o primesc nu de la stat, ci pe performanţă, pe intervenţiile pe care le-au făcut, fie că sunt medicale, fie că sunt de altă natură şi pe de altă parte pacienţii să-şi primească în mod cinstit drepturile pe care le au, de suport din partea statului în sistemul medical românesc”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni. El a făcut apel la responsabili să ia în discuţie proiectul pe care l-a pus în dezbatere cu Emil Boc în domeniul sănătăţii.  „Fac un apel la cei responsabili să ia din nou proiectul pe care am intenţionat împreună cu Emil Boc să-l punem în dezbatere publică şi Guvernul să-şi asume răspunderea pe el, era proiectul de reformă a sistemului de sănătate. Vă asigur că este actual şi poate cu uşoare ajustări este proiectul care poate scoate din mizerie şi personalul medical şi poate reduce masiv riscurile la care sunt supuşi cei care ajung în spitalele din România, creând în paralel un sistem de asigurare corespunzător”, a spus preşedintele Băsescu.  El a precizat că o nouă lege a sănătăţii poate fi integral implementată „într-un an, doi, trei”. „Atunci s-au manifestat cu violenţă şi cu toată influenţa lor cei care trăiesc pe urma corupţiei din sistemul românesc din sănătate şi au utilizat şi masele de manevră din Piaţa Universităţii, dar vă asigur că proiectul de lege poate fi reanalizat, poate fi rapid ajustat şi se poate trece la implementarea lui într-o cadenţă care după aprobare va trebui stabilită de Guvern. Într-un an, doi, trei o nouă lege a sănătăţii poate fi integral implementată şi vă asigur că în condiţiile în care se menţine resursa financiară pentru sistemul de sănătate prestaţia către beneficiar va fi mult mai bună”, a spus şeful statului.

 


Distribuie articolul:
Citește și articolul:   RAJA se implică și se alătură campaniei naționale de vaccinare

6 thoughts on “Preşedintele Traian Băsescu recomandă o nouă lege a Sănătăţii

  1. După câte ştiu, la o nouă Lege a Sănătăţii se lucrează de vreo trei ani. Chiar şi actualul ministru, Bănicioiu, este interesat de accelerarea apariţiei proiectului unei noi legi. Numai că, în nici un caz o lege precum cea propusă de Vlădescu şi Cepoi, respinsă nu numai de medici, ci şi de reprezentanţii pacienţilor. Era vorba de un proiect de lege prin care anumite societăţi de asigurare să pună laba pe miile de miliarde din Sănătate. Numai Băsescu şi şleahta sa de infractori se puteau gândi la aşa ceva. Fără îndoială, Sănătatea trebuie să beneficieze de o altfel de lege, care să instituie ordinea şi disciplina financiară în acest domeniu muribund. Unde are dreptate Băsescu?! La jaful din sistem, Spitalul de Arşi, fiind excepţia care întăreşte regula. Comentăm de multă vreme ce se întâmplă la noi, la Slobozia, dar vă daţi seama ce e la nivel naţional?! Nu se rezolvă nimic trimiţând medicii la puşcărie. Cei dovediţi a fi vinovaţi trebuie să plătească material şi profesional: returnarea banilor fraudaţi şi anularea dreptului de a mai practica medicina, cel puţin pe teritoriul României. Dacă se cred mari şi tari, să plece în străinătate, dacă ei cred că pe acolo le merge ca şi p’aici.

  2. Base e un mare magician Mai acum vreo citiva ani A facut ca sa dispara Flota de la noi din tara Na luat bani multi si nici mita Zice ca a fost ruginita Dar acum ne-am tras fregate Chiar daca erau casate Reparate un pic sint bune Vopsite? sint o minune Si acum sintem sus pe val ca orice american Dar de vine base iara le face ca sa dispara Si iar vine sa dam dota ca sa ne refacem flota MOSIERI Mosieri de la Nana E Chiorul si cu IOANA Chiorul care a mintit poporul Si azi e sef de tara si a facuto de ocara A luat bani a luat valuta Si azi tara e vinduta Si cu flota e tot asa sa ales prafu de ia Chiorul este prost de gura Minte fura pacaleste Pe toata lumea jigneste Si o sa fie vai de noi De ne-o tir in vreun razboi Dar ma rog la domnul sfintu Sa nu-l mai tina pamintul

  3. NU presedintele Basescu a lucrat la proiectul de lege a Sanatatii, el doar atrage si a atras atentia atentia ca este nevoie, urgent,de o astfel de lege, in concordanta cu problemele anilor 2010-2020. Cei care instrumenteaza Jaful din sistem au vreo legatura cu Basescu, draga Sorin, logicianule !?! Mai, intodeauna se rezolva ceva trimitand Hotii la puscarie, chit ca acestia au profesia de medic! Si Da, sunt de acord ca acestor indivizi care au facut de rusine profesia de medic sa li se impute in totalitate banii fraudati. Cat despre ,,gion0243”, individul se face ca nu stie ce guvern a dat banii pentru fregate! Al puscariasului presedinte de onoare al psd, adrian nastase, mamelucule psd-ist! Este plina tara de baroni si mosieri psd, acesta ne mai alcatuind un partid politic, ci o asociere de tip mafiot! Hotii hotilor s-au strans la psd, condus acum de un plagiator care ne-a pus un nou bir, pe benzina si motorina si care ne minte in fiecare zi. Doar prostii si leprele psd, ca ,,gion0243” mai pot sustine si vota psd, ca sa ajunga nevasta lui ponta din nou europarlamentar. Saraca daciana, n-are bani pentru bona filipineza! Hotilor, mincinosilor, incompetentilor!

  4. @SORIN: Nu se rezolva nimic trimitand medicii la puscarie? Pai, la Spitalul de Arși, doctorii arestați erau în comitetul director care cerceta cazuri de operaţii estetice ILEGALE! Anul trecut, o comisie de medici a anchetat cinci cazuri de operații ilegale. Raportul a fost „analizat” de un comitet format din doctorii Stan și Antohi și o vizau pe Cristina Isac. Toți trei sunt, acum, arestați. Dezvăluirile cadrelor medicale audiate de procurorii Parchetului București, în ancheta privitoare la „Mafia silicoanelor”, arată că operații estetice ilegale se făceau încă din anul 2005, la Spitalul de Arși. Din stenograme reiese că medici din toată țară trimiteau pacienți la acest spital. Printre client: manechine, femei de afaceri, balerine la Opera de Stat, fiice de doctori sau celebrități care apelau la nouă medici cercetați penal în acest caz. Asadar, HOTII, in frunte cu haita mafiotilor psd, la Puscarie!

  5. @ Lelia. Şi, dacă-i bagă-n puşcărie, ce s-a rezolvat?! Ba n-o să suporte detenţia şi, prin intermediul altor medici-infractori, vor scăpa, ba vor fi arestaţi la domiciliu, iar în cazul în care vor fi condamnaţi la execuţie în penitenciar, eu, tu şi alţii ca noi, va trebui să le plătim aprox. 2.300 lei lunar pentru a nu se plânge la CEDO. Nu, dragilor, nici o zi de puşcărie, ci sechestru pe toate bunurile, atât ale lor, cât şi ale neamurilor lor până la gradul doi de rudenie, lăsaţi în curul gol, fără diplome şi drept de a mai practica. Asta merită aşa-zişii medici valoroşi din ţara asta, nişte şpăgari nenorociţi care, ca şi alţi nemernici ce-şi zic preoţi, nu se lasă până nu iau şi pielea de pe bietul bolnav şi, mai ales, credincios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *