Preşedintele CJI a dat în judecată cetăţeanul pentru că i-a „şifonat” imaginea de…pe facebook

Distribuie articolul:

Victor Moraru a fost deja „înscăunat”, astfel preluând Consiliul Judeţean Ialomiţa şi, odată cu scaunul, acesta pare că a adoptat şi din aroganţa predecesorului lui, penalul Silvian Ciupercă. O fi ceva în aerul de-acolo, mai ştii?! Încă primar, căci, nu s-a repetat „figura” cu alegerile libere, acolo, la Amara, Victor Moraru n-a putut pleca din Primăria localităţii Amara, fără să lase în urma lui şi o „dâră” pe drumul care duce spre Tribunal. Nu, deocamdată, pe-această „dâră” mirosind a penibil, nu a penal, nu calcă el, ci un cetăţean care „s-a pus în gură” cu primarul care este!

 Derularea faptelor de… „vitejie” 

Fiind de-atâţia ani primar, lui Moraru i-o fi intrat în tărtăcuţă că Lui nu trebuie să-i treacă nimeni pe dinainte fără să-i zică „Sărut-mâna, conaşule!” şi să i se şi închine, şi-n timpul şi după votare! Altfel, nu înţelegem de ce să se fi simţit el aşa lezat în amorul propriu, atunci când, pe facebook, un cetăţean s-a apucat să aibă şi el oarece atitudine civică, deoarece eram cu toţii în campania electorală desfăşurată în iunie 2016 şi o astfel de „animozitate” era de aşteptat şi chiar de dorit pentru „sănătatea” democraţie ! Ce i-a scris cetăţeanul acolo, pe facebook, de l-a determinat pe Moraru să depună la Judecătoria Slobozia o atât de elaborată (suntem curioşi cine i-a întocmit-o, recunoaştem!) cerere de chemare în judecată, semnată în data de 16 iunie 2016 şi care a condus la Comunicarea cu referire la dosarul nr. 3433/312/2016, emisă în 28 iunie, dispre Judecătoria Slobozia către cetăţean ? Păi, fiindcă am învăţat (după atâtea procese cu de-alde Moraru!) să „lucrăm cu materialul clientului” , azi procedăm ca Victor Ponta, dând copy paste pe ce stă scris negru pe alb acolo,

Moraru calomnie 9printre motive…  În fapt, încă din anul 2000 până în prezent deţin funcţia de primar (…) Înainte de începerea campaniei electorale, în timpul acesteia, cât şi după încheierea acesteia numitul Băicoianu Mănucu Laurenţiu, a facut diverse declaraţii jignitoare şi defăimătoare la adresa mea. Aceste declaraţii au fost facute în public pe interenet, pe reţeaua de socializare www.facebook.ro încercând denigrarea mea şi a imaginii mele publice spunând: „ E mitropolit şi dânsul, primar doar de week-end şi pe facebook, postând totodată o imagine în cadrul căreia a inserat şi fotografia mea, pe lângă persoane condamnate sau care au săvârşit anumite infracţiuni, ca de exemplu fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre, de Dan Voiculescu, de Ioan Niculae, Adrian Videanu, ori eu nu sunt şi nu am fost condamnat vreodată sau cercetat pentru infracţiuni , acea imagine având un vădit caracter denigrator la adresa mea. (…) acesta a modificat pliantul de campanei al PSD Amara fără acordul acestui partid şi în locul imaginii cu mine a inserat poza actorului Al Pacino din filmul Naşu’ când interpreta rolul unui mafiot. Aceste afirmaţii şi fapte ale pârâtului sunt de natură să imi afecteze în mod ilegal şi nepermis reputaţia (…)

Şi îl mai şi pârăşte pe… „pârât”

Vrând să dea un plus de greutate faptelor săvârşite de cetăţeanul care s-a pricopsit cu „calitatea de pârât”, primarul care este Victor Moraru se-apucă şi-l pârăşte (inserând în cererea de chemare în judecată) judecătorilor că el, cetăţeanul, a mai încălcat legea şi în trecut… Nu ştim care este relevanţa acestei readuceri în prim-plan. Ştim însă că această acţiune (de)săvârşită de Victor Moraru a fost taxată cu 100 de lei pentru ca primarul să poată solicita „acordarea de despăgubiri pentru daunele morale aduse onoarei, demnităţii sau reputaţiei…” , bla, bla, bla! Ce daune va cere Moraru, cât de mare va fi suma de va fi să-i ceară bani omului, nu ştim şi, la drept vorbind, ne interesează numai în măsura în care trebuie să vorbim despre grija pe care, iată, politicienii o manifestă pentru imaginea lor. Chit că fotografiile în care el chiar stă alături de Cristi Roman, penalul primar al oraşului Ţăndărei – sau Moraru judecata PAG  1de Dragnea, de Neacşu, chiar! – (şi mai avem şi fotografia în care-i aveai alături pe alţi doi PSD-işti penali, Stoica şi Ciupercă, stimabile!), nu i s-au părut a putea să-i stice imaginea!  Şi pentru că noi am fost educaţi să vedem şi dincolo de aparenţe, în viitorul foarte apropiat, dar şi pe termen lung măcar cât un mandat, vom urmări atent imaginea domnului Moraru. Deşi nu ne face deloc plăcere să-i popularizăm faptele de vitejie (mai ales că auzim că ’mnealui, ca mai toţi primarii, pe perioada celor 16 ani de domnie, a tot folosit procedura felicitărilor şi a anunţurilor de tot…felul, plătite de la bugetul Primăriei Amara, pentru a avea o imagine bună în ochii cetăşenilor!), dat fiind că timp ce patru ani de-acum încolo, el va ocupa funcţia pe care a primit-o prin votul celor 21 de …aleşi (pe lista PSD pentru ca să fie consilieri judeţeni), ne vedem nevoiţi a fi cu ochii pe tot ceea ce (nu) face ‘mnealui. Şi, desigur, fi-vom cu ochii şi pe acest caz de… „malpraxis” edilitar-cetăţenesc, la care se pretează ditamai (?) preşedintele, ca şi când asta ar fi fost cea mai mare grijă a lui: să nu cumva să rămână cu imaginea pătată de-acele păreri exprimate acolo, în mediul virtual, un mediu în care mulţi se „bălăcăresc”, dar – iată – numai unul se simte atât de „mai curat şi mai uscat” încât neputând să suporte un amărât de afront, şi-a trimis deja „oastea” să-l îngenuncheze pe cetăţeanul neînregimentat în armata de aplaudaci cu care este obişnuit Moraru. Victor Moraru, cel care nu numai mie mi se pare că se crede James Bond al adminsistraţiei.

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

One thought on “Preşedintele CJI a dat în judecată cetăţeanul pentru că i-a „şifonat” imaginea de…pe facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *