Prefectul de Ialomiţa – despre incidentul de la Spitalul Urziceni

Distribuie articolul:

I-am cerut Prefectului Marin Constantin  un punct de vedere cu privire la incidentul revoltător ce s-a petrecut azi dimineaţă în incinta Spitalului Urziceni, în care o femeie a născut în faţa uşii, deoarece nu era un medic de gardă, iar asistentele DOAR i-au chemat ambulanţa ca s-o trimită la Slobozia.

Iată răspunsul oferit de Prefectura Ialomiţa!

„Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public cu privire la o pacientă aflată în travaliu, la Spitalul Municipal Urziceni, prefectul județului Ialomița, în colaborare cu directorul DSP Ialomița, au solicitat efectuarea unui control de urgență în cadrul instituției sanitare menționate. Ca urmare a verificărilor, inspectorii sanitari au dispus următoarele măsuri contravenționale:
– Managerul unității medicale a fost sancționat cu 4000 de lei;
– Medicul de gardă a fost sancționat cu 3000 de lei;
– Asistentul medical a fost sancționat cu 4000 de lei;
De asemenea, vă aducem la cunoștință că pacienta, în vârstă de 24 de ani, din Bărbuleşti, și nou născutul se află internați la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia, iar starea lor de sănătate este bună. Precizăm că pacienta este o persoană cu dizabilități, fiind surdo-mută. Pe lângă sancțiunile aplicate, s-a dispus ca managerii Spitalelor, împreună cu directorul medical, să instruiască personalul pentru respectarea procedurilor interne de preluare și internare a cazurilor de urgență. Iar DSP Ialomița vă solicita Spitalelor și SAJ să informeze DSP Ialomița pentru orice situație deosebita apărută în cursul activității medicale.”

 


Distribuie articolul:

One thought on “Prefectul de Ialomiţa – despre incidentul de la Spitalul Urziceni

  1. Interesanta penalizare ba chiar revoltătoare! Deci asistentul medical penalizat mai mult decât medicul de gardă!!! și identic cu managerul a cărui atribuție era să asigure resursa umană!!! Să îi fie rușine celui de a dat astfel de penalizări!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *