Posturi deblocate pentru medicii rezidenţi

Distribuie articolul:

* Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa, că luna viitoare va fi organizată la Cluj o sesiune extraordinară de rezidenţiat, în urma cărora speră să se ocupe 432 posturi.

 Luna viitoare vom organiza o sesiune extraordinară de rezidenţiat. Vor fi 432 de posturi cu locuri alocate pentru medici rezidenţi. Fiind organizată la Cluj, practic este destinată şi pentru zona dumneavoastră (judeţul Bistriţa-Năsăud – n.r.). Şi mai concret, o să vedeţi că de la 1 iunie se vor debloca posturile, în măsura în care spitalele o şi cer. Se vor face acele angajări 1:1, în limita bugetului. Intră contractul-cadru în vigoare de la 1 iunie”, a spus Nicolae Bănicioiu.  Prim-ministrul Victor Ponta, prezent la aceeaşi conferinţă de presă, a spus că problema o reprezintă, de fapt, posturile blocate în anul 2009 şi care nu sunt deloc ocupate. „Angajările 1:1 sunt deblocate de anul trecut. Problema este că mai e nevoie şi în sănătate, şi în educaţie de posturi de unde nu a plecat nimeni. Problema este că, fiind blocate posturile din 2009, au rămas zone neacoperite, unde nu are cine să plece, că nu e cineva”, a precizat Victor Ponta.
Întrebat când se va putea vorbi şi despre o majorare a salariilor personalului medical, Nicolae Bănicioiu a răspuns că se află în pregătire un proiect de lege, care le va permite medicilor să îşi mărească veniturile. „Aceasta este principala preocupare şi, din punctul meu de vedere, cred că în momentul în care vom reuşi să nu mai pierdem foarte mulţi bani în sănătate, reuşim să-i păstrăm pe toţi şi pentru personal şi atunci putem să alocăm mai mult. Dar vestea bună este că ministerul Sănătăţii, în momentul de faţă, împreună cu Colegiul medicilor, lucrează la un proiect de lege pentru mărirea veniturilor medicilor. S-a întâmplat într-o primă etapă cu medicii rezidenţi şi sper ca mai devreme de toamnă să avem proiectul finalizat şi să intrăm cu el în Parlament chiar din această toamnă”, a declarat Bănicioiu.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.