Poliţiştii – judecaţi. Şi Goagă, care-i şi întrece!

Distribuie articolul:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au Parchetuldispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor:
CLINCIU COSTIN ROVILIAN, agent principal de poliţie în cadrul Poliţiei Oraş Ţăndărei, Formaţiunea Rutieră, pentru săvârşirea infracţiunilor de
– luare de mită, (9 infracţiuni)
– fals intelectual, (4 infracţiuni)
– efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţii obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, şi
OLTEANU DANIEL, agent şef adjunct de poliţie în cadrul Poliţiei Oraş Ţăndărei, Formaţiunea Rutieră, pentru săvârşirea infracţiunilor de
– luare de mită, şi
– fals intelectual,
şi sub control judiciar a inculpaţilor:
MIHALE LAURENŢIU DAN, agent principal de poliţie în cadrul Poliţiei Oraş Ţăndărei, Formaţiunea Rutieră, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de
– luare de mită, (4 infracţiuni)
– fals intelectual, (2 infracţiuni)
GOAGĂ CĂLIN SORIN – ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, Serviciul Poliţiei Rutiere, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– fals intelectual, (2 infracţiuni)
– instigare la infracţiunea de fals intelectual, (2 infracţiuni)
– uz de fals, (4 infracţiuni)

CRONOLOGIA faptelor lor!

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
– La data de 18.06.2014, la ora 11.34.09, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Clinciu Costin Rovilian a acceptat promisiunea de a i se oferi motorină de la numitul C.A., pentru a nu lua măsuri legale împotriva acestuia ca urmare a comercializării de către cel din urmă a combustibilului pe domeniul public.
– La data de 19.06.2014, în jurul orelor 07.15, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu inculpaţii Clinciu Costin Rovilian şi Olteanu Daniel, au procedat primul la completare în fals a unui proces-verbal de contravenţie, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, folosind date obţinute în urma interogării aplicaţiei informatice de pe staţia de emisie recepţie, iar cel de-al doilea la semnarea în fals a procesului verbal de contravenţie în locul numitului Ş. I.,
– La data de 19.06.2014, la ora 12.32, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Clinciu Costin Rovilian a completat în fals un proces-verbal de contravenţie pe numele C. A. M., prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, folosind date extrase din agenda personală, procesul verbal fiind semnat în fals de inculpatul Clinciu Constin Rovilian,
– La data de 19.06.2014, în intervalul orar 12.32 – 12.52, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Clinciu Costin Rovilian a completat în fals un proces-verbal de contravenţie pe numele D. D., prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, folosind date extrase din agenda personală, procesul verbal fiind semnat în fals de inculpatul Clinciu Constin Rovilian,
– La data de 19.06.2014, la ora 12.55, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpaţii Clinciu Costin Rovilian şi Olteanu Daniel au oprit în trafic un conducător auto străin neidentificat de la care au primit o sumă de bani pentru a nu-i aplica sancţiunea contravenţională pentru lipsa luminilor de întâlnire.
– La data de 26.06.2014, la ora 17.57, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpaţii Clinciu Costin Rovilian şi Mihale Laurenţiu Dan au oprit în trafic pe numitul I. C., de la care au primit suma de 30 de lei pentru a-i aplica o sancţiune mai uşoară în raport cu abaterea constatată.
– La data de 26.06.2014, la ora 18.59, inculpatul Clinciu Costin Rovilian în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a completat în fals un proces-verbal de contravenţie pe numele S. V., prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, un exemplar al procesului verbal fiind distrus ulterior de inculpatul Clinciu Costin Rovilian.
– La data de 01.07.2014, în jurul orelor 16.45, inculpatul Clinciu Costin Rovilian, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, l-a oprit în trafic pe numitul S. F., căruia i-a întocmit un proces-verbal de contravenţie pentru a-i aplica o sancţiune mai uşoară în raport cu abaterea constatată, în schimbul acestui serviciu acceptând promisiunea de a primi foloase materiale de la angajatorul conducătorului auto oprit.
– La data de 01.07.2014, în jurul orelor 19.30, inculpatul Clinciu Costin Rovilian, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un conducător auto, în persoana numitului P. T., de la care a primit o sumă de bani pentru a nu îl sancţiona contravenţional pentru lipsa rovignetei pe drumurile publice.
– La data de 18.06.2014, la ora 14:00, inculpaţii Clinciu Costin Rovilian şi Mihale Laurenţiu Dan, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit în trafic un conducător auto străin, neidentificat, de la care inculpatul Clinciu Costin Rovilian a primit o sumă de bani, pentru a nu-l sancţiona pentru lipsa rovignetei.
– La data de 22.06.2014, la ora 14:50, inculpatul Clinciu Costin Rovilian, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un conducător auto străin neidentificat de la care a primit mai multe bancnote, în dolari, pentru ca să nu-i întocmească proces-verbal de contravenţie pentru abaterea săvârşită.
– La data de 26.06.2014, la ora 15:20, inculpaţii Clinciu Costin Rovilian şi Mihale Laurenţiu Dan, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic un conducător auto neidentificat de la care au pretins o sumă de bani pentru a nu îl sancţiona pentru lipsa poliţei de răspundere civilă auto.
– La data de 26.06.2014, la ora 20:06, inculpaţii Clinciu Costin Rovilian şi Mihale Laurenţiu Dan, în timp se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic un conducător auto străin, neidentificat, de la care au pretins o sumă de bani pentru a nu lua măsura sancţionării contravenţionale pentru lipsa rovignetei.
– La data de 26.11.2014, inculpatul Goagă Călin Sorin, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Ialomiţa, şef Serviciu Rutier, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a întocmit în fals un înscris oficial, prin atestarea împrejurării necorespunzătoare adevărului referitor la susţinerea de către inculpaţii Clinciu Costin Rovilian şi Mihale Laurenţiu a testării de evaluare profesională anuală aferentă anului 2014.
– La data de 26.11.2014, inculpatul Goagă Călin Sorin, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Ialomiţa, şef Serviciu Rutier, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a întocmit în fals un înscris oficial, prin atestarea necorespunzătoare adevărului, referitor la testarea de evaluare profesională anuală aferentă anului 2014.
– Inculpatul Goagă Călin Sorin, în calitate ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Ialomiţa, şef Serviciu Rutier, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, cu intenţie, l-a determinat pe inculpatul Mihale Laurenţiu Dan, să întocmească în fals, un înscris oficial, prin atestarea în cuprinsul acestuia a unor împrejurări necorespunzătoare adevărului
– Inculpatul Goagă Călin Sorin, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Ialomiţa, şef Serviciu Rutier, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, cu intenţie, l-a determinat pe inculpatul Mihale Laurenţiu Dan să întocmească în fals, un înscris oficial, prin atestarea în cuprinsul acestuia a unor împrejurări necorespunzătoare adevărului
– Inculpatul Goagă Călin Sorin, în cursul lunii decembrie 2014, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Ialomiţa, şef Serviciu Rutier, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, cu intenţie, a folosit înscrisuri oficiale falsificate în vederea producerii de consecinţe juridice.
– Inculpatul Mihale Laurenţiu Dan, în calitate de agent principal de poliţie în cadrul IPJ Ialomiţa – Poliţia oraşului Ţăndărei, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a întocmit în fals, un înscris oficial, prin atestarea în cuprinsul acestuia a unor împrejurări necorespunzătoare adevărului
– Inculpatul Mihale Laurenţiu Dan agent principal de poliţie în cadrul IPJ Ialomiţa – Poliţia oraşului Ţăndărei, care, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a întocmit în fals, un înscris oficial, prin atestarea în cuprinsul acestuia a unor împrejurări necorespunzătoare adevărului
– La data de 20.11.2014 inculpatul Clinciu Costin Rovilian, s-a prezentat, în calitate de administrator al SC U. A. M. SRL, la o licitaţie publică şi a întocmit mai multe documente în numele acestei societăţi comerciale, în calitate de administrator sau reprezentant, adjudecând în numele firmei un autovehicul şi la data de 02.12.2014, s-a prezentat la o unitate bancară, în calitate de administrator al SC U. A. M. SRL, pentru a participa la o licitaţie organizată de această unitate bancară, în vederea cumpărării unui utilaj agricol.
Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomiţa.
Procurorii precizează că această etapă a procesului penal respectiv finalizarea anchetei penale şi trimiterea în judecată, reprezintă, conform Codului de procedură penală, o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie să aducă atingere principiului prezumţiei de nevinovăţie.


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Poliţiştii – judecaţi. Şi Goagă, care-i şi întrece!

  1. Astia au cazut momentan in plasa DNA ..Probabiil in urma miilor si zecilor de mii de reclamatii ! Mai cautati si pe la alte sectii de politie din jud.Ialomita. Mai vedeti si ce atitudini sfidatoare si partinitoare au unii de pe la Politia sectia 5 rurala Jilavele. Si cum raspund la intrebari cu citez:,, Nu stiu sa citesc- Mai vrei ceva,, Asta este expresia unui politist atunci cand te interesezi de un dosar repartizat datre o institutie publica a statului Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.