Patronul Marian Aldea a scăpat de puşcărie!

Distribuie articolul:

* Deoarece prejudiciul a fost achitat către statul român, judecătorii ialomiţeni au dispus ridicarea sechestrului instituit asupra bunurilor administratorului şi firmei Raval Com.
În luna mai 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus trimiterea în judecată a omului de afaceri Aldea Marian, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în formă continuată. Din rechizitoriul procurorilor a reieşit la acea dată că inculpatul Aldea Marian, în calitate de administrator al SC Raval Com SRL Slobozia, în perioada martie – octombrie 2011 a înregistrat în evidenţele financiar-contabilă a firmei un număr de 8 (opt) facturi fiscale emise de SC Down Town Media SRL, facturi reprezentând cheltuieli fictive de consultanţă, în valoare totală de 4.154.000 lei (aproape 42 de MILIARDE lei vechi), astfel el sustrăgându-se de la plata către bugetul de stat cu suma totală de 1.340.000 lei, reprezentând TVA de plată şi impozit pe profit.
Din rechizitoriul procurorilor am reţinut că în perioada martie – octombrie 2011, Marian Aldea a transferat din conturile SC Raval Com SRL suma totală de 3.035.013, 65 de lei în conturile SC Down Town Media SRL, provenită din comiterea de către acesta a evaziunii fiscale, sume de bani sustrase de la plata obligaţiilor fiscale către stat, în scopul disimulării originii ilicite a acestei sume de bani, prin crearea unui circuit fictiv de operaţiuni comerciale de consultanţă derulate între cele patru societăţi comerciale implicate în aceste tranzacţii, sume de bani care au fost dobândite ulterior, de inculpaţii Tomescu Ion şi Tomescu Doina, prin retragerea lor din conturile Down Town Media SRL, cei doi cunoscând că acestea provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Judecat pentru spălare de bani şi evaziune, inculpatul Aldea Marian a fost condamnat de către judecătorii Tribunalului Ialomiţa, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru infracţiunea de spălare de bani şi la 2 ani închisoare pentru infracţiunea de evaziune fiscală. Doar că numai „cu suspendare”! Şi, cică, Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, perioadă în care are de respectat mai multe condiţii impuse de instanţă, printre care şi să nu ia legătura cu numiţii Tomescu Ion şi Tomescu Doina. Magistraţii au mai dispus anularea facturilor fiscale fictive emise de SC DOWNTOWN MEDIA SRL Bucureşti în calitate de furnizor pentru SC RAVAL COM SRL Slobozia în calitate de cumpărător, cică, datorită faptului că au fost achitate sumele cu care patronul a ,,ţepuit” bugetul de stat. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termenul prevăzut de lege. În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi doi (Tomescu Ion şi Doina), inculpaţi în acelaşi dosar, disjuns, aceştia sunt judecaţi în continuare pentru evaziune fiscală. Căci, vorba-aceea: „Cine poate, oase roade! Cine nu, nici mămăligă!”.


Distribuie articolul:

One thought on “Patronul Marian Aldea a scăpat de puşcărie!

 1. am ascultat interviul dat de doamna Director Popescu de la ANAF.
  confuza in ceea ce spune. mai intai spune ca vechile datorii ale Amonil-ului i-au tras in jos, iar apoi ca a vandul imobilul proprietatea Amonil si le-au cescut indicatorii la iancasari cu 700 % !!!! [ori că, ori că – că ] ???
  iar apoi zice că „sa incercam sa prindem frauda din birou” !!! mda se poate si asta ca asa a vrut Ponta cu Dragnea cand au schimbat legile si sturcturile ANAF le-au zapacit.
  ca simplu cetatean din banii caruia le sunt platite salariile acestor „trubaduri prin administratiile statului” vreau sa le comunic ca faptele principale de evaziune so fraudele nu se pot depista decat prin verificari continuea a marfurilor la negru transportate zilnic pe sosele si care apoi ne sunt vandute la jumatate de pret la asa zise „reduceri”.
  avem si in Slobozia foarte multe magazine care vand marufri la negru si nu ii deranjeaza nimeni din cei care sunt platiti sa faca munca asta de combatere a evaziunii. zilnic la toate magazinele de cartier se aduce apa la bidoane, sa urmareasca asta cineva. se lasa cateva zeci de bidoane de apa se iau banii numerar si au plecat, fara documente fara nimic. nu pot sa cred auzi „sa incercam sa prindem frauda din birou”
  raiul hotiei e in Romania, astia pusi politic au un tupeu fantastic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *