A furat din pensiile și alocațiile amărâților

Distribuie articolul:

* La data de 13.03.2015 Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slobozia a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia şi a dispus arestarea preventivă a inculpatei STROE CLEOPATRA MARIA, inspector în cadrul AGENŢIEI JUDEŢENE PENTRU PLĂŢI ŞI INSPECŢIE SOCIALĂ IALOMIŢA, pe o durată de 30 de zile.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au catusedispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de numita STROE CLEOPATRA MARIA, inspector în cadrul AGENȚIEI JUDEȚENE PENTRU PLĂȚI ȘI INSPECȚIE SOCIALĂ IALOMIȚA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției.
În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale s-a reținut că inculpata, în perioada 2012-2015, în calitate de inspector în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ialomița, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a dispus plăți din conturile respectivei Agenții către membrii familiei sale, respectiv soțul, fiica și sora inculpatei, în valoare totală de 71.438 lei, adică peste 700 de milioane de lei vechi. Sumele de bani transferate în conturile membrilor familiei inculpatei proveneau din drepturile beneficiarilor de diferite prestații sociale (alocații, pensii și alte astfel de sume).
Inculpatei i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 309 Cod procedură penală.
Procurorii precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Distribuie articolul:

2 thoughts on “A furat din pensiile și alocațiile amărâților

  1. Titlu nefericit !
    AMĂRẤT, -Ă, amărâți, -te, adj. Mâhnit, necăjit, supărat; chinuit, trist. ♦ (Adesea substantivat) Prăpădit, nenorocit; sărac.
    Orice familie care are copii beneficiaza de alocatie de stat, inclusiv autorul/autoarea articolului.

    1. Şi de ce este un titlu nefericit? Nu sunt pensii şi alocaţii amărâte? Adică prăpădite, chinuite, de mici de sunt? Ce dracului e cu voi? Asta e problema? De-aia nu poţi dumneata să-ţi vezi de treabă, fiindcă nu am titrat eu aşa cum crezi dumneata că ar fi fost mai bine? Doamne!!! Când văd cât de-ai naibii sunteţi unii, mă minunez că mai aveţi tupeul să puneţi etichete pe cârcotaşi ca mine, zău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *