Poliţiştii, control la jocurile de noroc

Distribuie articolul:

 

Potrivit unui comunicat de presă, în cursul zilei de ieri, 04 aprilie a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, s-a desfăşurat, la nivel naţional, o amplă acţiune de identificare şi sancţionare a ilegalităţilor în domeniul jocurilor de noroc de tip „slot-machine”, prilej cu care, cică, poliţiştii au constatat 255 de infracţiuni. Câte din acestea s-au petrecut în judeţul Ialomiţa, nu ni s-a comunicat, şi nici noi nu i-am mai întrebat pe mai-marii poliţiştilor, fie şi numai că noi n-avem nici un interes să le popularizăm activitatea dacă ei n-au interesul de-a arăta că şi-n Ialomiţa „Organul” luptă cu infractorii…  

La acţiunea, cică, au participat peste 7.000 de poliţişti din cadrul structurilor teritoriale de investigare a fraudelor, combatere a criminalităţii organizate, ordine publică, investigaţii criminale şi analiza informaţiilor, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. Acţiunea a urmărit identificarea tuturor agenţilor economici autorizaţi care exploatează mijloace de joc tip „slot machine”, identificarea şi verificarea tuturor agenţilor economici neautorizaţi care organizează jocuri de noroc şi a sălilor/spaţiilor în care aceştia desfăşoară astfel de activităţi, depistarea cazurilor de evaziune fiscală, verificarea modului în care aceste societăţi comerciale respectă prevederile legale referitoare la condiţiile de autorizare, organizare şi exploatare a jocurilor de noroc, achitarea tuturor taxelor de licenţiere şi autorizare, tranzacţionarea de mijloace de joc şi comunicarea acestor tranzacţii, respectarea drepturilor de proprietate intelectuală şi cele privind mărcile. Până în prezent, poliţiştii au verificat 4.135 de săli/spaţii în care se desfăşoară jocuri de noroc, fiind indisponibilizate 824 de aparate, valoarea acestora fiind de 4.660.924 lei. De asemenea, au aplicat 139 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.045.200 lei. În cadrul acţiunii, au fost depistate 234 de săli/spaţii neautorizate în care se desfăşurau activităţi supuse controlului.


Distribuie articolul:

One thought on “Poliţiştii, control la jocurile de noroc

  1. Pai da…prea s-au imbogatit toate maimutele, pitipoancele si ciorile peste noapte cu genul asta de furaciuni. Eu as vrea sa ii vad la racoare vreo cateva luni sa le vina mintea la cap si oxigen proaspat din beci la plamani. Hai la mai mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *