Politia Locală Slobozia – buget revoltător de mare, investiţii prea dese şi fiţoase

Distribuie articolul:

Poliţia locală din oricare localitate se subordonează Consiliului Local, respectiv Primarului. Poliţia Locală a fost şi încă este vehement contestată, măcar din punct de vedere al pregătirii profesionale a celor ce au locul de muncă în această structură.

În Slobozia, Poliţia Comunitară, între timp, devenită Poliţia Locală uimeşte în fiecare an, nu numai prin permanenta modernizare a clădirilor şi a birourilor (în care stau poliţiştii în aşteptarea făptuirii anumitor infracţiuni, de către cetăţenii „certaţi cu legea”), ci prin permanenta creştere a bugetului pus la dispoziţie cu o uimitoare largheţe. În condiţiile în care, despre Poliţia Locală nu se prea discută în cadrul şedinţelor Consiliului Local, iar atunci când se discută, se prezintă Raportul meşteşugit întocmit de directorul Laurenţiu Abaza, e firesc să ne mirăm de alocaţiile bugetare efectuate nu ca urmare a unei nevoi stringente, de care depinde probitatea profesională a angajaţilor, ci ca urmare a solicitărilor, cel mai probabil invorâte din interese financiar-contabile, mai mult pe direcţia relaţiilor cu firmele aflate în graţiile conducerii de partid şi de stat. Spunem asta, având în vedere că doar ce-am scris despre „prepeleacul” construit ca sediu al Poliţiei Locale în zona „Nisipuri” şi ne-am mirat de pretins-imperios-necesara mutarea din sediul „de la Central”, că iată ne mirăm de modernizarea „în stil fiţos” a sediului actual al Poliţiei Locala. Şi vrând să scriem documentat despre pretins-laborioasa activitate a Poliţiei Locale, aveam să continuăm să ne mirăm de cât de mare este Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al acestei instituţii pe care primarul municipiului Slobozia o bugetează, conform legii, ca fiind o structură menită a „asigura ordinea şi liniştea publică”…Şi suntem convinşi că vă veţi mira şi dumneavoastră când veţi afla cât de mare a fost bugetul pe anul trecut. Căci, cui nu i s-ar părea prea mare suma de 5.595.500 lei, ceea ce în lei vechi înseamnă aproape 56 de MILIARDE? Împărţit la cele  douăsprezece luni ale anului, rezultă o sumă deloc modică.Din această sumă, CHELTUIELILE DE PERSONAL reprezintă fix 4.660.000 lei, adică peste 46 de MILIARDE de lei vechi. De reţinut că angajaţii la Poliţia Locală primesc şi „Norma de hrană”, şi „Tichete de vacanţă”, şi „sporuri pentru condiţii de muncă”, şi „Alte sporuri”, dar şi „Alte drepturi salariale în bani”. Aceste revoltător de multe „aranjamente” financiar-contabile sunt cu-atât mai enervante, cu cât în BVCh apar şi „Indemnizaţii plătite unor persoane din afara unităţii”, dar şi „indemnizaţii de delegare”. Pe scurt, politia locala 3salariile sunt şi mai rău „umflate” cu fel de fel de „artificii” de-astea!

Câţi angajaţi are Poliţia Locală a municipiului Slobozia. Vreo 53, conform Organigramei.  Cetăţenilor li se pare că-s mulţi! Şi, spun ei, cetăţenii, sunt mulţi raportat „la  câte vedem că n-au văzut poliţiştii”. Care poliţişti, spun tot cetăţenii, sunt…mai puţin pe teren, mai mult preocupaţi în a-şi rezolva treburi dintre cele mai diverse, de la cele Abaza 1pur casnice (cu maşina instituţiei, desigur!), la cele cu un iz uşor de afaceri cu…rudele „băgate la înaintare”.

Sigur că, în Raportările măreţe, domnul Abaza nu conteneşte să se laude că „a depăşit planul” la amenzi şi la atenţionări, în ceea ce priveşte infracţiunile repartizate şi acestei structuri, nu numai Poliţiei Române ca structură a Ministerului de Interne. Poate c-am înţeles noi greşit cum că Poliţia Locală nu este o structură a M.A.I, mai ştii? Chiar şi-aşa, tot ne-am simţit sângele cum urcă vertiginos la nervii capului şi ne enervează, atunci când am constatat că multe dintre informaţiile de interes public, mai ales pentru presă, sunt… „sublime, dar lipsesc cu desăvârşire”! Şi când spunem asta, avem în vedere Declaraţiile de avere, care pe anul 2018, aferente anului 2017 nu-s postate pe site, dar şi Lista cu achiziţiile pe care domnul Abaza le-a efectuat, numai el şi ai lui ştiind ce, câte şi cu ce „preţ de preţ”! Că Lista postată la începutul anului 2018, cu nr. 12731/29.12.2017 are valori estimate, domnule Abaza!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *