Plăteşti cât cântăreşti…

Distribuie articolul:

 

O companie aeriană mică din Samoa, care a stabilit preţul biletului în funcţie de greutatea pasagerului, o premieră mondială în opinia operatorului, susţine că formula sa destinată luptei împotriva obezităţii a înregistrat un real succes, transmite AFP.
După patru luni de la introducerea grilei sale tarifare discriminatorii, directorul Samoa Air, Chris Langton, a dat asigurări că „persoanele obeze recunosc că sistemul ‘pay-by-weight’ (‘plăteşti cât cântăreşti’) este cel mai corect, în ciuda faptului că ele plătesc mai mult decât persoanele mai uşoare”. Samoa va extinde grila de taxare şi la zborurile care leagă aceste mici insule din Pacific de statele insulare vecine. Legături spre Tonga şi Insulele Cooke ar urma să fie lansate în acest an. Pasagerii plătesc între 1,32 tala şi 3,8 tala pe kilogram (0,44-1,30 euro/kg).
În 2007, un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arăta că 75% dintre locuitorii zonelor urbane din Samoa sunt supraponderali, iar Langton afirmă că iniţiativa sa a determinat o creştere a gradului de conştientizare a acestei probleme


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *