Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul: patronul BALICA LIVIU, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, în formă continuată şi evidenţiere, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operaţiuni reale ori evidenţiere a altor operaţiuni fictive.
Din ordonanţa întocmită de procurori a reieşit că există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: în perioada ianuarie-mai 2013, în calitate de administrator al SC B. C. SRL, a constituit dar nu a virat la bugetul de stat impozitul pe veniturile din salarii, contribuţia de asigurări sociale asiguraţi şi contribuţia asigurări sociale de sănătate asiguraţi cu consecinţa producerii unui prejudiciu în cuantum de 22.914 lei;
– în calitate de administrator al SC B. C. SRL, în luna mai 2012 a înregistrat 4 facturi fiscale fictive în valoare totală de 3.213.103 lei (din care TVA 621.891 lei) emise de SC A. SRL, cu consecinţa producerii unui prejudiciu în cuantum de 621.891 lei,
La data de 20 februarie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au propus Tribunalului Ialomiţa arestarea preventivă a inculpatului Balica Liviu, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanţa de judecată.
Procurorii fac precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.