Păpat banii ADR Sud Muntenia, pupat Piaţa Revoluţiei !

Distribuie articolul:

stoica madamDoamne, şi câtă cerneală tipografică am mai irosit scriind „la greu” despre cât de inoportună este această megalomană lucrare. Cât de multe replici usturătoare am schimbat cu ex-primarul Gabi Ionaşcu, cu actualul primar Alexandru Stoica şi, nu în ultimul rând cu viceprimarul Valentin Băcanu, cel care mă tot persifla spunându-mi că „sunt bani europeni şi să zicem mersi că-i putem lua, doamna Ghinea”.

PiataCum mi se mai spunea că doar 2% din banii ce urmau a se cheltui pentru această aşa-numită „Piaţa Revoluţiei” din Slobozia sunt bani cheltuiţi din banii publici, restul de 98% fiind fonduri nerambursabile. Şi-acum, ce aflăm? Că, în realitate, procentul reprezentând contribuţia din bugetul Primăriei este mult mai mare, cheltuielile neeligibile devenit „cuiul lui Pepelea” şi/sau „piatra” legată de gâtul şefilor administraţiei publice locale.

ADR Sud Muntenia…

Fix 51,6 milioane de lei RON, adică, 516 MILIARDE de lei vechi au fost „îngropaţi” în groapa asta care, mai mult ca sigur, va mai sta Piata 2căscată şi după data reprezentând termenul limită pentru execuţia lucrărilor. Şi data finalizării e în luna reprezentând sfârşitul acestui an. Adică, decembrie 2015. Unii zic că această dată calendaristică va reprezenta şi sfârşitul carierei politico-administrative a PSD-istului Sandu Stoica, dar şi de-ar fi aşa, pe cei ca mine nu-i mai încântă, fie şi numai din cauză că şi ex-primarul Gabi Ionaşcu a plecat, dar dacă nu a răspuns în nici un fel, pare că tot el a ieşit în câştig!
Revenim la lucră(tu)rile care s-au executat, se execută şi se vor Piata 3executa acolo, în faţa Primăriei şi a Palatului Administrativ (în care-şi desfăşoară activitatea Prefectura şi Consiliul Judeţean Ialomiţa), pentru a vă spune că, de curând, a intrat în insolvenţă S.C. ACM 4 SA Bucureşti, firma care a câştigat licitaţia pentru construirea parcării subterane şi a celorlalte „chestii” ce vor mobila spaţiul din faţa Centrului Cultural „Ionel Perlea” .
Înregistrată în dosarul de insolvenţă aprobat cu nr. 18458/3/2015 de Tribunalul Bucureşti, acţiunea „băieţilor de băieţi, cu firmă pe Internet” poate da mari bătăi de cap „băieţilor deştepţi” din Primăria municipiului-reşedinţă de judeţ. Prin extensia judecării faptelor, cercetările ar putea ajunge, nu numai la cei din Consiliul Piata 4Judeţean, ci şi la ADR Sud Muntenia, organism prin intermediul căruia vin banii de la Uniunea Europeană. Deocamdată, ne ferim a da cu presupusul despre vinovăţia domnului Liviu Muşat, cel care îi stă alături lui Silvian Ciupercă, într-un (alt) dosar penal ce are ca speţă fraudarea fondurilor europene. Însă ne permitem a ne da cu presupusul în ceea ce priveşte acceptarea în dosarul cauzei, a just-blamabilelor „permutări şi aranjamente”, măcar în ceea ce priveşte subcontractarea (chiar cu repetiţie!) a lucrărilor de construcţie. Lucrări care, după părerea specialiştilor, de-aia se şi execută de proastă calitate şi atât de alene: fiindcă sunt lucrări la mâna a doua sau chiar a treia mână şi, mai ales, sunt executate de către nişte ageamii, muncitorii neavând nici cine ştie ce „scule”, nici cine ştie ce pricepere în mânuirea acestora!
Cum gestionează Liviu Muşat (şi) această degringoladă ce pare să se ADR si STOICAfi petrecut pe tărâmul inoportunelor proiecte marca Primăria Slobozia? E greu de spus, deoarece omul se comportă ca un Guru. Şi fiind la fel de arogant ca Silvian Ciupercă, sigur că ne este greu să-l ascultăm cum perorează despre cât de cinstit este ’mnealui şi echipa lui de specialişti, pe care mie mi se pare că, la fel ca şi Ciupercă, o cam asmute împotriva noastră, a celor care îndrăznim să vedem şi dincolo de aparenţe…
Căci, dacă în aparenţe pare că ADR Sud Muntenia nu are vreo vină pentru halul în care s-a derulat contractarea lucrărilor de modernizare a acestui obiectiv de investiţie publică, dincolo de aparenţe aceste lucră(tu)ri sunt măcar penibile, dacă nu penale…
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *