Oraşul Ţăndărei stă să intre ÎN CARANTINĂ

Distribuie articolul:

Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul judeţului Ialomiţa urmează să stabilească, la ora 12:00, modalitatea în care se va acţiona.

Localităţi precum: Căzăneşti, Bărbuleşti sunt şi ele pline de cetăţeni repatriaţi, întorşi de pe unde-au fost plecaţi, care, din păcate, nu respectă regulile stabilite pentru aşa-numita 2izolare la domiciliu” timp de 14 zile de la data reitrării în ţară.

Îndeplinându-se prevederile Ordinului Ministerului Sănătăţii, nr. 414, art 8, Prefectura judeţului Ialomiţa poate trece la carantinarea localităţii.

Doamna prefect Manea Toniţa având cunoştiinţă despre creşterea numărului de cazuri, reieşite din ANCHETA EPIDEMIOLOGICĂ a solicitat întrunirea într-o şedinţă de urgenţă a Comandamentului.

Numărul persoanelor care s-au întors din străinătate (aproximativ 500), numărul persoanelor deja declarate pozitiv în urma testelor pentru depistarea infectării cu coronavirus, dar şi starea de nesupunere a regulilor impuse de starea de urgenţă, în care trăiesc cei peste 3.500 de rromi care locuiesc în oraşul ce numără vreo 12.000 de locuitori, reclamă o atenţie sporită a factorilor de decizie şi, mai ales, a instituţiilor menite a întrona ordinea şi a impune respectarea legii! Poliţia, Jandarmeria, Armata şi Prefectura sunt instituţiile cele mai îndrituite a hotărî intervenţia, în forţă dacă este nevoie!

Spitalul din Ţăndărei este un biet stabiliment care deja nu mai poate face faţă cazurilor prezentate în Centrul de Primire Urgenţă. Asta, desigur, dacă l-ar şi analiza cineva, din punct de vedere epidemiologic, nu numai al dotării cu aparatură medicală, dar şi al echipării corespunzătoare a cadrelor medicale.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.