OPC Ialomiţa se ţine de concursuri…

Distribuie articolul:

Deşi, despre activitatea desfăşurată de-această instituţie se poate spune, fără teama de a greşi, că „e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire”, deşi în repetate rânduri am atras atenţia că în aproape toate domeniile de activitate sunt din ce în ce mai multe produse care nu respectă minime standarde de calitate, ca şi când n-ar fi de-ajuns că se ocupă mai mult de etichetele de pe produse, OPC Ialomiţa ne trimite zilele trecute un comunicat de presă pe care salariaţii acestei instituţii se-aşteaptă să-l luăm cu copy paste (dar nici aşa nu se poate că e transmis în format pdf) şi să-l publicăm ad-literam, fără ca măcar să-i întrebăm de ce n-am fost şi noi, jurnaliştii, invitaţi să participăm spre a vedea cu ochii noştri câţi elevi au participat, ce întrebări le-au fost adresate şi, desigur, ce-au răspuns, cine şi pentru ce prestaţie a câştigat şi, nu în ultimul rând câţi bani s-au „tocat” pe concursul care, la o adică, s-ar putea dovedi că n-a fost decât un simulacrul de concurs, nu-i aşa, domnule Cornel Ianus?

 „Alege! Este dreptul tău”…

Conform comunicatului de presă nr. 387 remis în data de 25 martie 2014, în data de 15 martie, la Liceul Tehnologic „ Mihai Eminescu” din Slobozia a avut loc faza judeţeană a concursului naţional pe teme de protecţia consumatorilor, ediţia a XII-a. Concursul a fost organizat pe categorii: proba desene (clasele I-IV); proba de realizare a etichetei unui produs (clasele V-VIII); testare a cunoştinţelor prin test grilă şi proba de realizare a unui eseu pe tema „Informarea completă, corectă şi precisă a consumatorilor” (clasele IX-XI). Încă din anul 2000, cică, datează această îndeletnicire a OPC, preocupare graţie căreia, cică, elevii liceelor învaţă să-şi ceară drepturile în faţa operatorilor economici, atitudine încurajată şi de domnii profesori, desigur! Că, mai ales la nivel central, OPC „sparge” sume mari de bani pe astfel de acţiuni, nu ne mai îndoim! Că nu puţini sunt profesorii care au şi ei oarece foloase, tindem şi noi să credem deoarece, altfel, cadrele didactice s-ar întreba de ce este atât de anemică prezenţa OPC în perimetrul, mai ales al unităţilor de alimentaţie publică, locul în care, practic, se atentează la sănătate cetăţenilor, a consumatorilor? Îi vedeţi pe salariaţii OPC (dar şi pe cadrele didactice, de ce nu?) să aibă oarece atitudine faţă de calitatea fructelor şi a legumelor importate în stare crudă şi coapte în containere? Îi vedeţi oripilându-se de calitatea pâinii care, mestecată, se face „clisă” de ţi-e silă s-o mai înghiţi? Îi vedeţi arătând cu degetul către brânza din magazine şi, deopotrivă, cea de prin Piaţă, brânză despre care consumatorii se plâng că „zici că-i săpun”? Îi vedeţi arătând cu degetul către laptele care-i „tras” (smântânit) atât de mult, încât „nu mai rămâne decât o zeamă albă pe care nici la porci n-ai da-o!”, îi vedeţi ieşind la rampă să apere sănătatea consumatorilor apei nepotabile din municipiul Slobozia şi din alte localităţi ale judeţului? Îi vedeţi având oarece atitudine în faţa abuzurilor pe care le fac băncile atunci când contractează împrumuturi? Când vorbesc despre atitudinea ’mnealor, mă refer la „tragerea semnalului de alarmă” în mod organizat, în dezbateri organizate, cu participarea OPC şi a altor „Organe”, desigur, şi nu la clevetiri pe tema „E-urilor”, bârfe  ce se aud prin Cancelarii şi prin birourile instituţiilor pline cu bugetari! Aşa stând lucrurile, cine ar putea crede că „se face primăvară” cu un asemenea Concurs? Aşadar, atâta timp cât OPC nu dă semne c-ar avea activitate în judeţul Ialomiţa, noi nu putem să popularizăm un Comunicat de presă transmis, la maniera în care a fost transmis, adică „în bătaie de batjocură”. De ce? Pentru simplul motiv că noi nu avem nici cea mai mică dovadă a desfăşurării acţiunii ăleia, măi…dragă!

(I.G.)


Distribuie articolul:

3 thoughts on “OPC Ialomiţa se ţine de concursuri…

  1. Scolile sunt agresate de astfel de concursuri organizate de toate institutiile care,chipurile,isi mai bifeaza si ele niste actiuni acolo pe timpul si pe munca gratis a cadrelor didactice-credeti ca primesc ceva profesorii din asa ceva??informati-ne si pe noi cand aflati-poate aflati si ce obligatie au unii dintre ei sa corecteze gratis mii de lucrari pentru simulari,olimpiade,concursuri,etc? salariul e acelasi,stimata doamna,timpul liber al unora dintre profesori e mantuit in interesul tuturor altor institutii care traiesc si ele pentru ca sindicatele din invatamant nu fac decat sa incaseze cotizatiile…se mizeaza la infinit pe misiunea dascalilor chemati sa educe-gratis-fiti corecta,informati-va intai si apoi aruncati cu noroi intr-o categorie care n-are nimic de-a face cu tema articolului dvs…
    Ca tot veni vorba,de ce nu pornesti” ‘mneatale” o campanie impotriva distrigaz pe care n-o dovedeste OPC-ul si care isi batjocoreste cras abonatii pe motivul simplu ca detine monopolul?? „De ce? Pentru simplul motiv că noi nu avem nici cea mai mică dovadă a desfăşurării acţiunii ăleia, măi…dragă!”-o dovada a eficientului dumitale demers jurnalistic…de-mers cu capul in jos,mai draga…oare special evitati caest domeniu??asa se zice prin targ

    1. Pentru cel ce semnează „concurse”…
      Dacă tu, măi…”gica contra” (94.52.41.33) ai impresia că m-ai îngenunchiat cu această postare, te înşeli! Şi-am să-ţi explic şi de ce, ca să nu cumva să rămâi cum eşti, adică unul/una care ai impresia că munceşte de se speteşte…
      1. Ziarul nu a fost invitat să participe, nici de către cei de la OPC, nici de către profesorii care, după cum ţineţi să specificaţi, muncesc şi în timpul liber…
      2. Spuneţi că „Scolile sunt agresate de astfel de concursuri organizate de toate institutiile care,chipurile,isi mai bifeaza si ele niste actiuni acolo pe timpul si pe munca gratis a cadrelor didactice”? Păi, ce denotă asta, măi…dragă? Că sunteţi „cârpe” sau doar că dumneata îţi rezervi dreptul de a arunca piatra biblică în capul altor instituţii, dar ai pretenţia ca presa să nu sufle o vorbuliţă, măcar despre faptul că dascălii nici măcar nu sunt interesaţi de popularizarea exemplelor de bună purtare, în cazul în care astfel de acţiuni chiar s-ar desfăşura întru dezvoltarea armonioasă a intelectului discipolilor dvs?
      3. Cât priveşte Distrigaz, zău dacă nu mă faci să râd! Păi, măi…dragă (repet, fiindcă am văzut că „te roade” expresia), nu numai că am scris (dovada o găseşti în arhiva ziarului şi a site-ului!!!) despre apucăturile firmei, dar NU A(VE)M nici o „îmbârligătură” cu această firmă sau cu altele, cu alţii…În ceea ce priveşte orice altfel de „dovadă”, privitoar la activitatea firmei familiei mele, un lucru vreau să reţineţi, şi-anume că un SRL nu poate deţine monopolul, iar atunci când eu spun preţul, iar cetăţeanul acceptă, eu îmi fac treaba pentru care el îmi dă banii, în relaţia noastră neamestecând banii publici ci doar pe cei privaţi (că eu din banii de-i încasez de la cetăţean, cumpăr materiale, plătesc salarii, impozite, măi…dragă!!!), zău dacă-mi pasă ce părere ai dumneata, cel/cea care mă critici pe mine că nu sunt corectă şi nu mă informez, dar constat că atunci când e să dai exemplu personal, îţi cam dai cu stângu-n dreptu’…Fapt pentru care, nici nu te mai bag în seamă. Zi mersi, totuşi, că nu te bag în…

  2. Școlile sunt agresate, pentru că sunt profesorii ce le conduc niște moluște ce pupă dosul la politicieni…pentru funcții, evident. Pe vremea lui Ceașcă aveam dracului doar un partid, și nu era înghesuială mare pe funcțiile de la pionieri, utc, sindicate și partid, era mult de muncă și nu prea era loc de ciordeală))Acum toți sunteți politruci și așteptați alegerile, poate prindeți un directorat, inspectorat sau vreo fraudare la titularizare. Concursurile astea, sunt bune pt profesorii participanți, toate concursurile astea și alte activități, olimpiade, concursuri tematice punctează în dosarul profesorului, pe la gradații și alte salarii de merit. Dar eu nu înțeleg de nu cer sindicatele din învățământ depolitizarea, să fie și profesorii ca polițiști, fără drept de a face politică:))Că poate așa privesc și sindicatele școala cu alte intenții, că io m-am săturat câți hoți ajunși în politică ne au dat sindicatele din învățământ!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *