OFERTA educaţională a ANP !

Distribuie articolul:

În luna aprilie 2015, se desfăşoară la nivel naţional o elevi ANP 1campanie de promovare a Ofertei educaţionale a ANP, care are ca scop informarea elevilor de liceu cu privire la posibilitatea de a studia în unităţile de învăţământ proprii sau partenere.

Oferta educaţională propusă pentru anul universitar şi şcolar 2015 – 2016 cuprinde o paletă largă a domeniilor de interes şi asigură un climat organizaţional motivant prin numeroase oportunităţi de realizare pe plan profesional în cadrul sistemului penitenciar ca parte integrantă a sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Campania de informare se adresează tinerilor aflaţi în ultimii ani de liceu şi vizează creşterea interesului acestora pentru o carieră profesională în cadrul sistemului penitenciar, prin parcurgerea cursurilor disponibile la:
Pentru cariera de ofiţer de penitenciare
– Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, specializarea Penitenciare, asigură formarea iniţială a ofiţerilor de penitenciare, studiile având o durată de trei ani.
– Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti organizează studii universitare de licenţă pentru „Psihologie Informaţii” şi „Studii de securitate şi informaţii”, cu aceeaşi durată de trei ani.
– Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu oferă studii de specialitate pentru formarea ofiţerilor de penitenciare în domeniile de licenţă ”Ştiinţe administrative” (specializarea Administraţie publică) şi “Ştiinţe militare şi informaţii” (specializarea Management economico-financiar, Finanţe contabilitate).
– Academia Tehnică Militară din Bucureşti formează ofiţeri de logistică şi ofiţeri specialişti din serviciul tehnico-ingineresc. Pentru sistemul penitenciar sunt disponibile locuri în ambele facultăţi ale Academiei, mai exact Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare şi Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament.
– Institutul Medico-Militar din Bucureşti, studii cu durata de şase ani la specializările Medicină şi Medicină dentară, respectiv cinci ani pentru Farmacie.
Pentru cariera de agent de penitenciare
– Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu-Ocna;
– Şcoala Militară de Maiştrii Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Terestre „Basarab I ” Piteşti.
Avantajele oferite de aceste instituţii de învăţământ constau în:
• asigurarea în condiţii de gratuitate a cursurilor, cazării, mesei, echipamentului şi asistenţei medicale pe timpul studiilor, precum şi a unei solde lunare;
• garanţia unui loc de muncă stabil, după absolvire, prin repartizarea într-o unitate a sistemului penitenciar.
Relaţii suplimentare privind calendarul, condiţiile de înscriere, probele de admitere pot fi solicitate Compartimentului de resurse umane şi formare profesională din cadrul Penitenciarului Slobozia, situat în Slobozia, str. Gării, nr. 54, judeţul Ialomiţa, telefon 0243232606, e-mail pslobozia@anp.gov.ro sau accesând pagina web a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, secţiunea Cariere http://anp.gov.ro/admitere-in-institutii-de-invatamant.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *