N-a murit, aşa cum merita, vinovatul…

Distribuie articolul:

 

* Poliţia a fost sesizată în data de 16 august a.c., în jurul orei 21.00, cu privire la faptul că pe Drumul Naţional 21 s-a produs un eveniment rutier.

Din primele verificări, poliţiştii deplasaţi la faţa locului, au stabilit faptul că în timp ce un tânăr în vârstă de 28 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe DN21, din direcţia Călăraşi către Slobozia, la km 94+600 m, a pătruns parţial pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism ce se deplasa din sens invers, condus de un bărbat de 35 de ani, din judeţul Călăraşi. În urma impactului, conducătorul de 35 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.

Din accident a rezultat decesul şoferului de 35 de ani şi vătămarea corporală a pasagerilor aflaţi în autoturismul condus de acesta, o femeie de 32 de ani şi un minor de 4 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Călăraşi. După producerea accidentului, conducătorul auto în vârstă de 28 de ani a părăsit locul evenimentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, prezentându-se ulterior la sediul Poliţiei Municipiului Slobozia. Cel în cauză a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Poliţiştii au stabilit în urma verificărilor faptul că tânărul de 28 de ani avea suspendat dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice. Iresponsabilul a fost arestat pentru 29 de zile, în cauză fiind întocmit dosar penal. Rămâne însă întrebarea dacă nu cumva TREBUIE aplicate nu numai amenzi ci, măcar, suspendarea pe-un an, poate chiar mai mult, a permisului sau, în caz că-l avea suspendat, aşa cum s-a întâmplat în cazul de faţă, condamnarea la închisoare? Repede şi fără clmemenţă! Mai e nevoie să vă spun că mulţi conducători auto consideră că de vină pentru producerea accidentelor mai sunt şi marcajele, şi vizibilitatea redusă din cauza bălăriilor care străjuiesc drumurile? Şeful IPJ Ialomiţa a (mai) promis că va cere Administraţiei Drumurilor Naţionale, dar şi celei judeţene să toaleteze, mpcar, drmurile noastre toate…Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *