Municipiul CONSTANŢA se înnobilează cu încă un Bulevard

Distribuie articolul:

  • Constănţenii nu sunt prea încântaţi de denumirea pe care onor conducerea Primăriei a găsit de cuviinţă să o atribuie acestei „artere” de circulaţie. Bulevardul „Madrid”, căci aşa se va numi, se va aşeza topografic între B-dul Aurel Vlaicu, B-dul Tomis, Carrfour, şi strada Ştefăniţă Vodă.

Când au hotărât consilierii locali să mai facă un bulevard, are mai puţină importanţă. Important este oportunitatea unei asemenea investiţii. Căci, vorbim despre o investiţie pentru care vor trebui alocate sume de bani, deloc modice, din bugetul local. Până ce vor fi întocmite: documentaţia, Studiul de Fezabilitare, dar şi alte „documentaţii”, un pas deja a fost făcut în această direcţie.

EXPROPRIEREA

Cum se întâmplă de regulă, şi-această „arteră de circuţaţie” se întâmplă să treacă fix pe terenul unui proprietar. Ba chiar, de-această dată, conform celor precizate în Raportul de evaluare, terenul ce urmează a fi expropriat are „forma alungită de-a lungul Bd. Madrid”.

Conform documentelor oficiale, terenul aflat în proprietatea familiei Maticiuc este în suprafaţă de 522. Cum, Primăriei nu-i trebuie decât o „deschidere” de fix „51,07” (?),  această suprafaţa de teren ce urmează a fi „afectată”, este de doar 120 mp. Dar, aceşti 120 mp se întind de-a lungul bulevardului. Ce face proprietarul cu diferenţa de teren situat fix lângă Bulevardul nou-nouţ, nu ne imaginăm, ca să nu fim cârcotaşi. Conform Raportului de evaluare depus pe site-ul Primăriei, SUMA DE BANI ce urmează a o primi pentru cei 120 mp se cifrează la fix 94.166 lei. Căci, gata, valoarea porţiunii „afectate” a fost stabilită prin Hotărârea 114, emisă în şedinţa desfăşurată la sfârşitul lunii trecute. Când urmează să înceapă lucrările de infrastructură necesare acestei noi artere de circulaţie, încă nu s-a stabilit, căcio, mai întâi, trebuie să „iasă” hârtiile alea…. Cum va arăta Bulevardul, rămâne doar să ne imaginăm, căci prin „hârtiile” oficiale n-am găsit vreo idee arhitectural-peisagistică.

IONICA GHINEA       

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *