Ministrul Teodorovici – grijuliu cu imaginea datornicilor

Distribuie articolul:

* Românii suspicionează, rezonabil, că angajaţii în cadrul aşa-numitelor „Organe” cu atribuţiuni de control îşi primesc „tainul” (parandărătul, peşcheşul, ciubucul, chiar MITA!) pentru ca să se prefacă a nu vedea datoriile acumulate de-o firmă sau alta, de-un patron sau altul, care au intrat în graţiile inspectorului, comisarului, agentului X,Y,Z.   

Şi dacă până acum, cu chiu cu vai, dar doar dacă ştiai numele/denumirea mai trăgeam nădejdea că măcar presa va cârcoti împotriva practicilor care fac ca destui „băieţi deştepţi” să greveze bugetul de stat cu datoriile acumulate, iată că de-acum s-a terminat, guvernanţii având alte gânduri cu rău-platnici, de data aceasta „pă persoană fizică”! Spunem asta, având în vedere că obligațiile fiscale restante ale persoanelor fizice nu vor mai fi publicate pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, conform unui proiect de ordin publicat astăzi la rubrica Transparență decizională. Proiectul va pune în aplicare modificările Codului de Procedură Fiscală și va determina ANAF să publice doar restanțele la buget ale persoanelor juridice.
De asemenea, se reglementează și situația în care un debitor are de recuperat sume de la stat, (sume de rambursat/restituit de la buget ori sume de încasat de la autorități contractante ale statului român), caz în care acești debitori nu sunt considerați că înregistrează obligații fiscale restante, astfel că nici contribuabilii în aceastã situație nu vor fi publicați pe pagina de internet a ANAF.
„Ne dorim un climat fiscal echitabil fundamentat pe încredere reciprocă, atât de necesară unei dezvoltării sănătoase a mediului antreprenorial românesc. De asemenea, intrăm în normalitate și încetăm expunerea inutilă a contribuabililor, deoarece este mai importantă recuperarea restanțelor decât spectacolul mediatic.” a precizat, PSD-istul Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *