Medicii fi-vor (mai) controlaţi…

Distribuie articolul:

* Începând de luni, 77 de spitale din ţară vor fi controlate timp de o lună. Controlul va viza respectarea criteriilor de internare, întocmirea şi eliberarea decontului de cheltuieli, întocmirea, respectarea şi raportarea listelor de prioritate pentru cazurile programabile, potrivit Contractului cadru.

 Acest control va verifica în special secţiile de chirurgie ale spitalelor, urmând să fie extins şi la alte secţii, susţine ministerul Sănătăţii. Controalele făcute la spitale vizează deconturile făcute de unităţile medicale pe ultimul an la Casa Naţională de asigurări de sănătate (CNAS), a declarat luni ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu. „ Controalele vizează tot ceea ce a însemnat decontul făcut către Casă, raportarea la spital primită de Casă. Controalele vor dura atât cât va fi nevoie. Am introdus în plină fază cele mai mari spitale. Este vorba în primă etapă de 77, urmând să se extindă către toate unităţile care au contract cu Casa. Am încurajat să meargă prin sondaj şi la pacienţi pentru a vedea dacă raportările sunt false”, a declarat ministrul sănătăţii cu prilejul unei conferinţe la Institutul „Matei Balş”.
Potrivit acestuia, controalele realizate până în prezent au arătat faptul că este foarte mult haos în sistem.  Nu banii au fost cauza nefuncţionalităţii sistemului. Evident că şi lipsa banilor este o problemă a sistemului sanitar, nu numai în România, ci peste tot în lume. De multe ori este vorba de un management defectuos”, a susţinut ministrul în urma vizitei făcute luni la Institutul „Matei Balş”. El a precizat că este plăcut impresionat de ceea ce a văzut la această unitate medicală, însă a spus că din păcate aceasta „reprezintă o insulă într-o mare de foarte multe neajunsuri”. Demnitarul a precizat că a fost finalizat şi controlul făcut în spitalele care aparţin ministerului Sănătăţii şi a subliniat că obligaţia fiecărui conducător de unitate sanitară este de a face un control lunar privind curăţenia.
În ceea ce priveşte infecţiile intraspitaliceşti, Bănicioiu a spus că se raporta în trecut că nu există, dar de fapt „mizeria se ascundea sub preş”.


Distribuie articolul:

One thought on “Medicii fi-vor (mai) controlaţi…

  1. si la al nostru fu control!
    dar geaca rosie de psdist
    e mult mai tare decat grila oricarui finantisT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.