Medici trimişi în judecată pentru luare de mită

Distribuie articolul:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata C.V. medic de expertiză medicală a capacităţii de muncă în cadrul cabinetului municipal din Urziceni, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Procurorii care lucrează la dosar susţin în probatoriu faptul că femeia a primit mită în repetate rânduri, mai exact de 23 de ori. Conform magistraţilor, pe parcursul a 5 zile respectiv în perioada 02.11.2017 – 07.11.2017 în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, medicul C.V. a primit în repetate rânduri sume de bani şi bunuri de la diferite persoane. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa afirmă că faţă de inculpata C.V s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore începând cu data de 12.12.2017.

Totodată procurorii confirmă faptul că în prezenta cauză mai este cercetată inculpata V.E. pentru săvârşirea unui număr de 13 infracţiuni de luare de mită. În cazul celei din urmă dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar. Concret, în calitata sa de referent în cadrul aceluiaşi cabinet, în perioada 02.11.2017 – 07.11.2017 inculpata V.E. a primit diverse sume de bani de la diferite persoane pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie, să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *