Mariana Iancu – directorul Spitalului de Urgenţă Slobozia – neagă acuzaţiile!

Mariana Iancu a fost, nu o dată, protagonista articolelor apărute în presa locală şi chiar naţională, care au avut drept subiect nu numai necazurile petrecute în unitatea spitalicească, ci – mai ales! – comportamentul pe care l-ar avea domnia-sa în calitatea de manager, funcţie pe care o deţine de vreo doi ani, dacă nu cumva mai mulţi!

Recent, managerul Mariana Iancu iarăşi a „intrat în gura presei”. De-această dată, motivul a fost cel legat de o depeşă în care, cică, doamna Iancu este acuzată că le vorbeşte urât celor de pe Secţia ORL şi nu numai! Cum noi n-am intrat în posesia plângerii celor care par a se considera de-a dreptul oripilaţi de comportamentul managerului, am contactat-o telefonic pe doamna Mariana Iancu şi i-am solicitat un punct de vedere oficial. Dându-şi seama că devine o problemă de interes pentru majoritatea jurnaliştilor, doamna Iancu ne-a răspuns că mai bine transmite tuturor un punct de vedere, în care să răspundă acuzaţiilor. Pe cale de consecinţă publicăm acest         

COMUNICAT

„Referitor la articolul din data de 28.06.2019 (« Medicii SJU Slobozia, reclamă neregulile din cadrul instituţiei ») vă precizăm  următoarele:

Secţia ORL este deservită de 3 medici specialişti, având 25 de paturi în structură, secţia funcţionând fără linie de gardă continuă. Personalul  auxiliar (asistente, infirmiere, îngrijitoare de curăţenie  ) la care se face referire este astfel angajat încat cei 3 medici sa-şi poată desfăşura  activitatea. Problemele au fost  pe termene foarte scurte, pentru că procedura de angajare este conform legii. Pentru buna desfăşurare a activităţii, a fost detaşat personal  din alte secţii, au fost organizate concursuri de ocupare a posturilor vacante, ocupându-se un singur post. Având în vedere faptul ca unul dintre medici, anual, timp de 3 luni, solicita concediu fără plată, dezechilibrând activitatea secţiei şi implicit a spitalului, considerăm că cele afirmate de medic nu reflectă realitatea, mai ales  pe această secţie cheltuielile de personal, lunare sunt de aproximativ 120.000 lei/lună ceea ce înseamnă că schema de personal este funcţională. Referitor la dotarea secţiei vă precizez faptul că în anul 2018, secţia ORL a primit (conform listei de investiţii) un sistem videoendoscopie ORL (Endoscop Flexibil pentru Fibroscopii nazofaringolaringiene) în valoare de 30.000 euro, aspiratoare chirurgicale, scaun ORL, carucioare pentru transport pacienţi, masă instrumentar, acestea fărând obiectul solicitărilor medicilor. Nu a fost făcută nici o solicitare  pentru sala de operaţii. Precizam ca în proiectul de construire a noului Bloc Operator, va fi o sală de operaţii dotată la standarde  europene pentru ORL şi Oftalmologie. Mă îndoiesc că doamna Dr. Nourescu Camelia, un renumit medic O.R.L.-ist  din Ialomiţa, care a activat in cadrul SJU Slobozia a operat într-o sală fără dotarea corespunzătoare. Fac precizarea că cifrele care reflectă activitatea acestei secţii nu ne duc către eficienţă, ţinând  cont de  faptul că în perioada 01.01.2019 – 30.06.2019,  numărul pacienţilor consultaţi în ambulatoriu şi spital a fost de 1072 – 268 pacienţi/medic, 9 pacienţi/ zi. Limbajul pe care doamna doctor mi-l atribuie, nu l-am folosit şi  nu îl voi folosi vreodată indiferent cât de mult m-ar provoca o persoană. Vă rugăm ca înainte de a furniza informaţii despre activitatea SJU Slobozia, să solicitaţi şi punctul de vedere al conducerii, pentru a nu fi consideraţi slab informaţi, şi aimportant nu deteriora imaginea activităţii noastre, cu toate că de 3 ani o faceţi necontenit.”

Nota Redacţiei Sperăm să fi înţeles toţi cititorii articolului că îndemnul managerului, cu privire la modul în care ar fi trebuit să procedeze jurnaliştii (autori ai articolului incriminatoriu), nu pe noi, cei de la ziarul Ştirea, ne vizează! Nu de alta, dar tocmai ce v-am spus că, de fiecare dată, i-am cerut Marianei Iancu să ne spună ce, cum, de ce, pentru cine, pentru ce. Ca să nu avem vorbe la procesul de intenţie sau la cel de conştiinţă!

Distribuie dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *