Maria Candrea Ionescu – In Memoriam

Distribuie articolul:

Deşi născută în comuna Broşteni, judeţul Suceava, în anul 1927, pictura doamnadoamna Maria Candrea Ionescu a trăit mulţi ani din viaţă aici, în Slobozia, locul în care a şi expus, de nenumărate ori, pe simezele Centrului Cultural „Ionel Perlea”.
Cele 25 de expoziţii personale, câte numără activitatea artistică a pictoriţei, au fost tot Pictoritaatâtea ocazii pentru ca iubitorii de frumos să-şi încânte simţurile, în mod deosebit ochii care, chiar dacă erau deprinşi cu candoarea imaginilor surprinse şi aşezate pe pânză de pictoriţa Maria Candrea Ionescu, de fiecare dată se descopereau cuprinşi de alte şi pictorita profesoaraalte emoţii…
Mulţi din cei care şi-au simţit, de-atâtea ori sufletul fremătând de emoţie la vederea tablourilor pictate de această doamnă blajină au fost prezenţi la expoziţia pe care familia pictoriţei Maria Candrea Ionescu a expus-o Pictorita multiIn Memoriam.
După ce, doamna Doina Roşca – director al Centrului Cultural a făcut oficiile de gazdă a vernisajului expoziţiei, scriitoarea Paula Romanescu a încântat cu impresii şi amintiri despre cea care, deşi plecată de curând dintre noi, a rămas o prezenţă vie prin tablourile ce au părut mai însufleţite pictorita familieca oricând. Mai apoi, rând pe rând, prieteni, cunoştinţe sau doar admiratori au rostit câteva cuvinte In Memoriam, astfel încât amintirea pictoriţei a părut, pentru câteva minute, că a prins contur…Părea că doamna Candrea era acolo, lângă mai toţi prietenii şi mai toate tablourile domniei-sale!
„ Pentru mine, pictura este apa sfinţită ce-mi scaldă sufletul, iar cel mai bun consilier îmi este natura. Natura cu tot ce emană din această respiraţie a pământului care ne îndeamnă să iubim viaţa. Gingăşia florilor mă duce cu gândul spre sufletele curate şi frumoase ale copiilor şi ale tuturor oamenilor buni” spunea, cândva, doamna Maria DSC03115Candrea Ionescu.
Sorbind, din priviri, atâta frumuseţe câtă a făcut să curgă doamna Maria Candrea Ionescu, nu puţini au fost cei care, de-a dreptul „însetaţi”, s-au regăsit în faţa celor 74 de tablouri expuse în Sala „ARCADIA” din cadrul Centrului Cultural UNESCU „Ionel Perlea”.
(I.G.)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *