M.A.I „toacă” 20 de miliarde pentru vizualizarea online a apostilelor prefectului?!

Distribuie articolul:

Aşa-numitul „ Sistem interoperabil centralizat pentru evidenţa apostilei eliberate de către instituţiile prefectului pentru actele oficiale administrative” cică este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Societăţii Informaţionale. Recunosc că nici nu ştiam că pe panoplia Guvernului condus de Victor Ponta a fost atârnat şi un astfel de mi(ni)ster, activitatea acestei structuri bugetofage fiind sublimă, dar lipsind cu desăvârşire, am putea spune şi noi, copiind slova mai ceva ca premierul PSD-ist.

Ce este apostila? Conform DEX, în plan juridic, este acea rezoluţie pusă pe un act oficial emis de o autoritate străină şi prin care se atestă suprimarea cerinţei supralegalizării acestuia, şi se aplică pe următoarele categorii de acte: a) documentele care emană de la o autoritate sau de la un funcţionar al unei jurisdicţii a statului, inclusiv cele care emană de la Ministerul Public, de la un grefier sau de la un executor judecătoresc; b) actele notariale; c) declaraţiile oficiale, cum ar fi cele privind menţiuni de înregistrare, viza de învestire cu dată certă şi legalizări sub semnătură, depuse pe un act sub semnătură privată. În unele cazuri apostila se verifică de un judecător desemnat în acest scop. Acum că v-aţi dumirit ce e cu apostila, în caz că vă întrebaţi dacă nu cumva nevoia de apostilă se poate ostoi şi online, vă spun că, cică, prin implementarea proiectului, Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.) şi-a propus dezvoltarea unui „Serviciu administrativ informatic pentru cetăţeni şi mediul de afaceri necesar vizualizării online a datelor referitoare la apostilele eliberate de către Prefectură” care să facă posibilă consultarea în timp real, prin mijloace electronice, a bazei de date centralizate şi verificarea autenticităţii actelor oficiale. Cât de mică/mare va fi suma de care va beneficia Prefectura Ialomiţa, desigur, rămâne de văzut şi, totodată, de revăzut multe alte mari cheltuieli ocazionate de tot felul de astfel de fiţe în materie de logistică, şi IT, şi tot felul de alte „chestii”…

(I.G.)        

 


Distribuie articolul:

5 thoughts on “M.A.I „toacă” 20 de miliarde pentru vizualizarea online a apostilelor prefectului?!

 1. În politică e ca în surfing: trebuie să prinzi valul. Să fii aproape de culme, înainte ca valul să se spargă. Fireşte că e nevoie, chiar dacă le-ai avea pe toate, şi de curaj. Dar e o nebunie să faci surfing pe tsunami şi să-ţi iei tupeul drept curaj.

  În chestiunea Siriană, preşedintele României a reacţionat corect. Solidaritate cu aliaţii, consecvenţă, prudenţă. La ora când făcea declaraţiile, nu se putea spune mai mult. Nici astăzi nu sunt multe vorbe de spus, după ce elanul premierului Cameron a fost temperat de Camera Comunelor, după ce preşedintele Obama însuşi s-a întors la Congres, după ce preşedintele Hollande e chemat în Parlament, iar minoritarii conservatori – ba chiar şi unii dintre majoritarii socialişti – cer nu doar să fie consultaţi, ci şi să voteze.

  Asta, la ei. La noi, telepremierul Ponta (nu mă întrebaţi care dintre ei, Victor sau Viorel), incapabil să citească o ştire până la capăt, dacă subiectul nu e el însuşi, are păreri ferme: Bashar Al-Assad e un preşedinte nelegitim. Auzise ceva dinspre Departamentul de Stat în ziua respectivă şi a simţit nevoia să intre în poză. Doar că John Kerry l-a făcut ”bandit” şi ”criminal” pe liderul de la Damasc, n-a făcut gafa de a-l declara ilegitim. Ce n-au observat nici Victor, nici Viorel, e că poţi să-l faci criminal, susţinând că ai pe masă dovezile că a atacat cu sarin copii şi femei, dar nelegitim nu ai dreptul să-l declari. Nici măcar Barack Obama nu s-a referit la legitimitatea lui Al-Assad, subliniind că nu intenţionează să-l debarce de la putere. Acţiunea armată pe care o pregătesc Statele Unite e justificată de folosirea armelor chimice, de încălcarea tratatelor internationale. (Siria n-a semnat Convenţia din 1993, dar asta e mai puţin important acum). A, dacă în atacul limitat care va urma, pe Bashar Al-Assad îl va trage curentul de la Tomahawk şi va pieri de gripă – ghinion.

  Nu mă mir că atât ministrul Corlăţean, cât şi al doilea om în stat, Crin Antonescu, au omagiat declaraţia premierului Ponta. Care continua fix aşa: ”Astă seară, în faţa dovezilor prezentate de Departamentul de Stat al SUA, cred că lucrurile sunt evidente şi cred că România nu mai poate să aibă o poziţie ezitantă”. N-avea de unde să ştie premierul că poziţia României nu e deloc ezitantă, de vreme ce – a repetat-o şi astăzi – ”ce spune domnul preşedinte Băsescu nu mă interesează”. Hm. Poate să nu mă intereseze pe mine – deşi mă interesează, după cum mă interesează şi poziţia lui Victor, şi poziţia lui Viorel. Dar să nu-l intereseze pe primul ministru al ţării poziţia preşedintelui, s-o mai şi declare mulţumit de sine, asta n-are cum să nu îngrijoreze.

  Tot astăzi, Victor şi Viorel (unul are o părere, celălalt nu e de acord cu ea – Roşia Montană e, din acest punct de vedere, o premieră politică mondială) au tele-simţit nevoia să exprime ”poziţia Guvernului” în chestiunea siriană. Există două poziţii – a Guvernului şi a Preşedinţiei? Dar poziţia României care e? Sa fie nevoie de o APOSTILA?

 2. Care preşedinte,Lelia? Smintitul de Băsescu nu mai e presedintele nostru,aşa arată votul de la referendum şi datele oficiale ale recensămîntului….e un fel de guvernator..vezi că-n adevărul, Băsescu susţine că Macovei şi Udrea sunt pregătite pt presedintie …şi el le susţine)).Nu-s misogin…dar nu o să votez două zdrenţe divorţate….cam asta a promovat Băsescu la femei…urîciune sufletească şi gonflabile in chiloţei))Halal preţedinte!!!

 3. @Danut: Basescu nu-i smintit deloc, si este presedintele RO, chiar daca HOTUL de dragnea-psd, vicepriministru al celui mai imputit guvern al tarii, si alte lepre usl, au incercat sa se opuna acestei realitati! Dement psd, habar nu ai cat esti de penibil, voi pe cine propuneti la presedentie, pe criminalul de copiii sorin oprescu? Un mincinos si un hot, care n-a facut decat sa sifoneze bani, prin fiul sau mircea oprescu, in cele doua mandate avute la carma Bucurestilor.

 4. Du-te cu javra la doctor,măi mike…noi o luăm pe Nuţi la psd s-o facem p..rezidentă..n-o lăsăm la ciori s-o facă regina bordelului ţigănesc.. doar e în al politicii bordel,traseista))9

 5. @Danut: mai, imbecilule, solutia voastra este ,,crinul puturos cu privuirea fixa”. Ai uitat, dementule, ce ati anuntat cu surle si trambite acum un an? Mincinosule! Panaramelor, nu v-ar fi rusine, cu gazonul pus pe Stasionul NATIONAL de fratele baronului psd de Vrancea, cu tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *