Lucrările continuă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia

Distribuie articolul:

La început de 2022 graţie acestei ierni „blânde” şi a temperaturilor destul de ridicate pentru această perioadă, preşedintele CJ Ialomiţa Marian Pavel oferă un update al lucrărilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia în ceea ce priveşte noul Bloc Operator la care constructorul a început turnarea fundaţiei.

Scurt istoric al evenimentelor de până acum

În data de 19 octombrie 2021, la Slobozia, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa semna ordinul de începere al lucrărilor din cadrul proiectului care conţine constuirea şi dotarea blocului operator din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. După ce CJ Ialomiţa a semnat în data de 14 iulie contractul cu societatea S.C. Construcţii Erbaşu S.A., valoarea acestuia fiind de 75.762.426 lei din care 53.310.189 lei cu TVA reprezintă fonduri din Bugetul de stat prin PNDL, în timp ce de la Bugetul judeţului Ialomiţa vor fi alocaţi 22.452.236 lei pentru finalizarea proiectului, iar pe data de 10 noiembrie 2021 era semnat ordinul de începere a lucrărilor aferente acestui obiectiv extrem de important pentru judeţul Ialomiţa. „Am semnat ordinul de începere al lucrărilor din cadrul obiectivului de investiții construire Bloc Operator din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Astfel, a început demolarea blocului alimentar și a spălătoriei, pe amplasamentul cărora se va ridica noua clădire. Consiliul Județean Ialomița sprijină prin toate mijloacele necesare buna desfășurare a lucrărilor de modernizare și reabilitare a Spitalului Județean, astfel încât locuitorii județului nostru sa beneficieze de o calitate cât mai bună a serviciilor medicale.” afirma preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa – Marian Pavel la acea vreme. La trei luni de la semnarea acestui document lucrările avansează rapid iar în prezent constructorul toarnă fundaţia pentru noul Bloc Operator (vezi foto), poate şi prin prisma faptului că timpul presează autorităţile publice judeţene şi constructorul. Pentru că fondurile sunt asigurate din bugetul Uniunii Europene, cetăţenii şi autorităţile din Ialomiţa şi mai ales din Slobozia ştiu că U.E. îţi dă, dar nu îţi bagă şi în traistă iar termenele de finalizare a lucrărilor sunt esenţiale dacă autorităţile nu vor să returneze toţi banii înapoi din bugetu propriu ca în cazul celebrei „gropi” din Piaţa Revoluţiei.

Detaliile tehnice ale proiectului

Din punct de vedere al specificaţiilor tehnice, noul Bloc Operator va avea o amprentă la sol de 1601 metri pătraţi iar regimul de înălţime al construcţiei va fi parţial P+3E, fiecare nivel având înălţimea de 3,6m. Suprafaţa clădirii desfăşurate conform proiectului urmeză să ocupe 6224 mp din care suprafaţa utilă va fi de 5491 mp. Conform contractului semnat între Consiliul Judeţean Ialomiţa şi constructorul SC Construcţii Erbaşu SA, documentaţia aferentă Proiectului Tehnic de Execuţie (PTE) va fi predată în 3 luni de la semnarea constractului, în timp ce termenul de execuţie a lucrărilor de constuire şi furnizarea echipamentelor medicale şi nemedicale este de 24 de luni iar punerea în funcţiune a echipamentelor şi instruirea personalului precum şi obţinerea autorizaţiilor de funcţionare a echipamentelor se va face în maxim 3 luni de la data finalizării lucrărilor. Toţi aceşti timpi conform documentaţiei vor împinge semnarea documentelor de predare-primire şi data primei intervenţii chirurgicale desfăşurate în noul bloc operator spre sfârşitul anului 2023 şi chiar începutul anului 2024. Cu alte cuvinte mai sunt aproximativ 18 luni în care Consiliul Judeţean Ialomiţa împreună cu constructorul Erbaşu S.A. au promis că toată această lucrare masivă de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia trebuie să fie finalizată conform promisiunilor iniţiale.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *