Liviu Muşat directorul ADR Sud Muntenia – „mai curat şi mai uscat” nici că se aştepta!

Distribuie articolul:

V-amintiţi de dosarul în care prea cinstitul şi competentul Vasile Silvian Ciupercă şi un număr remarcabil de subalterni, după ce-au intrat în vizorul DNA, au fost „săltaţi de mascaţi”? Era prin 2015 şi… poate c-aţi şi uitat…

Noi, însă, nu! Şi cum am fi putut să uităm dacă pe adresa redacţiei un e-mail transmis chiar de subalternii unuia dintre colaboratorii lui Ciupercă ne surescitează neuronii cu atare atenţionare:  „Vineri, 26 mai, instanța de judecată Tribunalul București a decis achitarea directorului ADR Sud Muntenia, dr ing. Liviu Mușat, în dosarul nr. 24754/3/2015, deschis de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, prin care au dispus trimiterea în judecată, din calitatea de inculpat, a directorului Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, dr ing. Liviu Gabriel Mușat, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu asimilat infracțiunii de corupție. Achitați în cadrul aceluiași dosar figurează Mariana Vișan, director adjunct Organism Intermediar POR în cadrul ADR Sud Muntenia, și Dragomir Scripcă, expert în cadrul Biroului Județean Ialomița al Agenției”.

Să ne-amintim speţa, zic!

„Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ciupercă Vasile Silvian, abuzând de prerogativele funcţiei deţinute a favorizat interesele economice ale SC Green Harvest SRL Timişoara, în detrimentul bugetului de stat Ialomiţa, prin atribuirea, în mod fraudulos,a contractului de concesiune a unei suprafeţe de 495,6583 ha, teren agricol, aparţinând domeniului privat al judeţului Ialomiţa, ce a făcut obiectul licitaţiei din data de 14.04.2014 (…) Silvian Ciupercă, împreună cu directorul executiv al Direcţiei de Achiziţii şi Patrimoniu din cadrul Consiliului Judeţean Ialomiţa, Cezar Gheorghe Vâlcan, au acţionat pentru identificarea unor soluţii pentru ca SC Green Harvest SRL Timişoara să fie declarată câştigătoare a licitaţiei, deşi oferta acesteia nu era cea mai mare, criteriu de bază în acordarea contractului de concesiune (…) Prin atribuirea în mod premeditat, a contractului de concesiune firmei care a avut a doua ofertă ca preţ, factorii de decizie din cadrul CJ Ialomiţa, Ciupercă Vasile Silvian şi Vâlcan Cezar Gheorghe, au prejudiciat bugetul acestei instituţii cu suma de 198.263, 32 de lei, pentru fiecare din cei 35 de ani ai duratei pe care se întinde contractul”. Asta au scris procurorii în rechizitoriu, asta am scris şi noi în ziar! Apoi am aflat sentinţa şi am scris neavând de unde şti că directorul ADR Sud Muntenia va convoca acea parte a presei dispusă să consemneze ca şi când el şi-ai lui „nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase a…” câte toate au fost prezentate în rechizitoriu întocmit de procurori, ca fiind fapte, nu numai vorbe. Ştiind însă şi că asupra acestei spețe, judecătorii Tribunalului București au dat o primă soluție, aceasta putând fi atacată cu apel, nu aveam de ce să ne-apucăm să solicităm un punct de vedere celor inculpaţi ce stau să fie „făcuţi scăpaţi. Nu, nici de data aceasta ziarul Ştirea nu a fost invitat la conferinţa de presă. De fapt, niciodată, ziarul Ştirea nu a fost invitat la vrfeo conferinţă de presă. Cel mai probabil fiindcă ştiau că noi chiar o să avem oarece întrebări de adresat întru neliniştirea lor! Când am întrebat de ce nu am fost invitaţi, astfel putând adresa întrăbări lămuritoare, dar am fost informaţi în scris, doamna Daniela Traian, director adjunct Dezvoltare şi Comunicare în cadrul ADR Sud Muntenia ne-a comunicat că „Referitor la mesajul transmis de dumneavoastra, vă informăm că la conferinţa de presă organizată la sediul ADR Sud Muntenia din Călăraşi au fost invitaţi jurnaliştii din Călăraşi…”. Mai este nevoie să vă spun au cât de penibilă este această frază, în condiţiile în care şi nouă, celor din Ialomiţa, ni s-a adus la cunoştiinţă achitarea şefului ei?

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *