Liceul Teoretic Feteşti – reabilitare termică de peste 20 de MILIARDE lei vechi

Distribuie articolul:

* Dintr-un buget deloc mic, de aproape 60 de milioane lei, adică 600 (şase sute) de MILIARDE lei vechi, domnul GAFIŢOI – primarul municipiului Feteşti,  nu a reuşit să facă prea multe investiţii cu-adevărat notabile. Noroc cu fondurile accesate de la Uniunea Europeană. Şi noroc că din cauza parităţii leu – euro, străinilor (care au salarii net superioare celor încasate de români), mai ales responsabililor cu verificarea lucrărilor, aceste sume nu li se par a fi  tot aşa de mari precum li se par celor care înţeleg „puterea de cumpărare”, dar şi profitul firmelor agreate la „Curtea Regelui”…

Potrivit informaţiilor oficiale, la Liceul Teoretic “Carol I” din Fetești se derulează lucrările susținute cu fonduri europene obținute de Primărie în luna august 2018, când a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul privind creșterea eficienței energetice a unității de învățământ. Investiția este de peste 2,3 milioane de lei din care 2.137.395.13 lei reprezintă fonduri nerambursabile obținute de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și de la Bugetul de Stat, diferența fiind suportată din bugetul local.

Lucrările au început pe 2 aprilie 2020

În plină Stare de Urgenţă pricinuită de pandemia cu COVID – 19, Primăria Feteşti avea şi alte treaburi de rezolvat, după cum se vede! Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde prin înlocuirea cazanului din centrala termică proprie, a caloriferelor și a instalației de distribuție a agentului termic; lucrări de izolare termică a fațadelor clădirii și înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă dotată cu dispozitive pentru ventilarea spațiilor interioare, precum și lucrări de instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice sau termice pentru consum propriu, fiind vorba despre un sistem de producere a energiei cu centrală pe biomasă sub formă de peleți. De asemenea, proiectul mai prevede și înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață precum și o serie de lucrări conexe printre care se numără și realizarea unui grup sanitar destinat persoanelor cu dizabilități. Lucrările din acest proiect vor fi finalizate la anu’. Cine anume este firma câştigătoare a proiectului? Ştiind că are „antecedente” în a lua „potul” lucrărilor decontate de către instituţiile statului, în special Primăriile, nu ne-am îndoit o clipă că tot „abonatul Brusli” (patronul S.C. EXPERIENCE COM SRL Slobozia) a fost cel mai… la îndemâna PSD Ialomiţa, ca partid de guvernământ în plan local. Nu că pe vremea primarului liberal, domnul Catrinoiu, acest Liceu n-ar fi fost tot precum un magnet pentru investiţiile/achiziţiile „fără număr” realizate/efectuate cel puţin discutabil! Despre lucră(tu)rile pe care le-a primit firma partidului, de la multe alte primării/instituţii ale statului, ziarul Ştirea a mai scris. Sute de miliarde de lei vechi au luat calea conturilor patronului poreclit „Brusli”. În lista cu nenumăratele lucrări, Primăria Feteşti apare cu (alte) sume mari, anul trecut, cel puţin! Întru împrospătarea memoriei, sunt invitaţi să citească AICI  https://ziarulstirea.ro/lucrari-cu-dedicatie-pentru-brusli-cel-voinic-din-psd-ialomita/ toţi cei ce reprezintă vreun „Organ” de control, specialişti care nu s-au prea străduit să vadă şi dincolo de aparenţe. De ce? Noi n-am zice că „orbul găinilor” îl au din cauza/datorită „atenţiei” mărite de care se bucură, unii, din partea firmelor beneficiare, dacă n-am auzi prin târg tot felul de „vorbe grele” rostite la adresa lucră(tu)rilor de genul celor prezentate mai sus, aranjamente care, cică, sunt şi purtătoare de „parandărăt” oferit, după caz, fie în puşculiţa de la partid, fie direct la cel în mâinile căruia stă pixul cu care se tot semnează Contracte pe sume de-a dreptul oneroase pentru bugetul statului…!

 

 

 


Distribuie articolul:

One thought on “Liceul Teoretic Feteşti – reabilitare termică de peste 20 de MILIARDE lei vechi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *