Jumătate dintre angajaţii Direcţiilor agricole vor trece în subordinea Consiliilor Judeţene

Distribuie articolul:

* Aproape jumătate din cei 1.090 angajaţi ai Direcţiilor agricole judeţene va părăsi structurile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) odată cu trecerea acestora în subordinea Consiliilor Judeţene.

După aprobarea proiectului de lege privind descentralizarea va rămâne cu doar 570 de persoane. Consiliile Judeţele vor prelua 520 de angajaţi odată cu trecerea din subordinea MADR a Direcţiilor Agricole, a Oficiilor judeţene pentru Studii Pedologice şi Agrochimice, a Oficiilor de Consultanţă Agricolă şi a Caselor Agronomilor”, au precizat sursele citate.
Oficiile judeţene pentru Studii Pedologice şi Agrochimice au în prezent 353 de angajaţi, iar cele patru Case ale Agronomilor care mai există la nivel de judeţe au 18 persoane.
După aprobarea proiectului de lege privind descentralizarea, Ministerul Agriculturii va rămâne doar cu partea de inspecţii şi control, cu Autoritatea pentru Resurse Vegetale, care va cuprinde Inspectoratele teritoriale pentru calitatea seminţelor şi materialului săditor şi Laboratorul central. De asemenea, Ministerul Agriculturii va avea în subordine Autoritatea Naţională Fitosanitară care va prelua atribuţiile unităţilor fitosanitare din cadrul Direcţiilor Agricole Judeţene şi ale Laboratorului Central Fitosanitar dela Bucureşti. Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Ovidiu Ganţ, a declarat într-o conferinţă de presă, că va susţine procesul de descentralizare, adăugând că unele Direcţii judeţene puteau fi desfiinţate în urmă cu un deceniu.  „FDGR va susţine procesul de descentralizare. (…) Dacă mă întrebaţi pe mine, unele structuri nici măcar nu se mai justifică nici ca existenţă, puteau fi desfiinţate şi acum zece ani şi nu se simţea nimic. Mă refer la structuri care dublează atribuţiile consiliilor judeţene şi locale”, a spus Ovidiu Ganţ. Câţi birocraţi (care supervizează munca tuturor celor care sunt angajaţi în agricultură) sunt în judeţul Ialomiţa? Mult prea mulţi, fiţi siguri!

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *