Japonia investeşte în Feteşti, Ialomiţa , România. O nouă fabrică va fi înfiinţată aici

Distribuie articolul:

* Luni, 08 Mai 2023, în cadrul Liceului Teoretic „Carol I”,  Primăria municipiului Feteşti reprezentată de primarul Laurenţiu Şonchereche, dimpreună cu alţi reprezentanţi de seamă ai instituţiilor statului, şi ai mediuluide afaceri, au fost gazdele primitoare ale unei delegaţii condusă de domnul Yuji NAKAYAMA, sosită din Japonia, având drept scop pecetluirea colaborării vizând înfiinţarea unei fabrici care să funcţioneze în localitate.      

 Firma japoneză „TAMURA ELECTRONICS ROMANIA CO. S.R.L” a fost înfiinţată în luna Decembrie 2022, Municipiul Fetești-Gară din Judeţul Ialomiţa părându-li-se investitorilor, ca fiind mediul propice pentru afacerea lor.  

Tamura Corporation, care are sediul central în Tokyo, Japonia, şi îl are drept Președinte pe domnul Masahiro Asada a înființat o nouă companie, deținută integral, în România, pentru a produce încărcătoare de baterii pentru sculele electrice, în cadrul Diviziei de Componente Electronice, ca răspuns la cererea în creștere din Europa.

În cadrul celui de-al 13-lea plan de management pe termen mediu (nota 1), care a început în aprilie 2022, Tamura își propune să își dezvolte afacerile la nivel global, în special în Europa și America. Ca parte a acestei inițiative, intenționează să crească capacitatea de producție a produselor modulare în Europa, precum și să își diversifice amprenta de producție la nivel global. Prin deschiderea unui nou sediu în România, Tamura își propune să își consolideze prezența în Europa și să contribuie la dezvoltarea țării prin producția și furnizarea stabilă de produse în viitor.

Filiala din România a solicitat Ajutor de Stat de la Ministerul Finanțelor din România, valoarea investiției fiind de aproximativ 6 milioane EUR. Numărul de persoane nou-angajate este de aproximativ 300. În acest moment, Tamura așteaptă evaluarea Cererii de acord pentru finanțare trimisă Ministerului Finanțelor din România. Într-o etapă ulterioară a dezvoltării companiei, vor fi investite încă aproximativ 15 milioane EUR. Până acum au avut loc mai multe întâlniri cu Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE, cunoscută în trecut ca Invest România), iar Tamura apreciază sprijinul acordat de către ARICE în demersul său de a își dezvolta afacerile în România.

Începerea producției comerciale este programată pentru Noiembrie 2024

Firma japoneză va produce (şi) în Feteşti, încărcătoare de baterii pentru sculele electrice în cadrul Diviziei de Componente Electronice. „Tamura Corporation” SRL produce și vinde componente electronice, cum ar fi transformatoare și reactoare, materiale electrochimice, cum ar fi materiale de lipit și măști de lipit, echipamente de lipit și console de mixaj audio pentru stațiile de radiodifuziune.

Produsele Tamura au sprijinit diverse industrii și infrastructuri sociale sub formă de materiale, componente și dispozitive care variază de la produse de consum, cum ar fi automobilele și echipamentele electronice, până la dispozitive din fabricile de producție, energie regenerabilă și domeniul aerospațial. De la materii prime la sisteme complete, tehnologiile Tamura au contribuit la siguranța și confortul vieții de zi cu zi a oamenilor, precum și la realizarea unei societăți decarbonizate. Tamura Corporation este listată pe piața principală a Bursei de Valori din Tokyo (Cod: 6768) URL:https://www.tamura-ss.co.jp/


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *