Jandarmeriţele din Ialomiţa – raportează cu mândrie

Distribuie articolul:

COMUNICAT DE PRESĂ

* 6 infracțiuni și 62 de sancțiuni contravenționale constatate în weekendul de Rusalii

În acest sfârșit de săptămână, aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au fost pe teren, pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor, în cazul producerii unor evenimente nedorite.

Jandarmii au aplicat 62 sancțiuni contravenționale, valoarea lor depășind 13.000 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Misiunile executate independent și împreună cu polițiștii ialomițeni, s-au finalizat cu constatarea a 2 infracțiuni independente și 4 infracțiuni în cooperare. Totodată au fost legitimate peste 400 de persoane.

Întrucât s-au înmulțit intervențiile în cazul atacurilor produse de câini, reamintim cetățenilor faptul că neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietar sau de deținătorul temporar asupra unei persoane, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, conform Ordonanței de urgență nr. 55 din 2002.

Reamintim tuturor cetăţenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *