Jandarmeria Ialomiţa raportează cu mândrie …!

Distribuie articolul:

Vineri, 26 ianuarie 2024, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița a avut loc evaluarea activității instituției pe anul 2023. Bilanțul a fost prezentat de către inspectorul șef al I.J.J. Ialomița, colonel DOBRE Costel-Marius, în prezența cadrelor unității, din partea conducerii Jandarmeriei Române, fiind prezent în sistem de videoconferință, domnul colonel DOBRE Sabin-Bogdan, împuternicit șef Direcție Logistică.

Cu o încadrare a unității de 70,70%, în anul care s-a încheiat, pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, structurile operative ale Jandarmeriei Ialomiţa au executat 8800 de misiuni specifice, atât independent cât şi în cooperare cu alte instituţii.

Pe timpul misiunilor au fost constatate 303 de infracțiuni şi au fost aplicate 2.421 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 483.704 lei.

Au fost puse în executare 237 de mandate de aducere, emise de instanţele de judecată şi organele judiciare, iar prin sistemul național de urgență „112” sau telefonic, la dispeceratul inspectoratului, jandarmii ialomițeni au intervenit în peste 1100 de cazuri.

Totodată, pe parcursul anului trecut, au fost desfăşurate 263 acţiuni preventiv-educative care au avut ca scop respectarea ordinii și siguranței publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, precum și informarea populației, în special a tinerilor, cu privire la consecințele manifestărilor violente sau a traficului și consumului de substanțe interzise

În ceea ce privește paza și protecția instituţională, supravegherea şi ordinea publică în zona obiectivelor din competenţă, s-a asigurat paza unui număr de 18 obiective, precum și paza, supravegherea şi intervenţia a 267 de kilometri de conducte magistrale de transport produse petroliere, echipamentele și instalațiile aferente acestora.

Pe timpul îndeplinirii atribuţiilor şi executării misiunilor specifice au fost întâmpinate şi greutăţi a căror analiză s-a realizat oportun de către conducerea unității, astfel fiind identificate măsurile necesare pentru diminuarea sau eliminarea impactului acestora asupra activităţii instituţiei.

“Prin efortul comun al personalului unității, cu aportul eșaloanelor superioare și cooperarea cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, misiunile au fost îndeplinite, modul de executare a acestora definind într- un fel rolul important pe care îl are I.J.J. Ialomiţa în cadrul sistemului de ordine şi siguranţă publică.”, se mai precizează în comunicatul de presă transmis redacţiei Ştirea.  


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *