Jandarmeria Ialomiţa, prea se bagă în seamă!

Distribuie articolul:

Zău că am fi aplaudat acest desant al Jandarmeriei Ialomiţa, dacă jandarmeria 1acelaşi exces de zel l-ar fi manifestat şi în ceea ce-i priveşte pe cei care vând „la capul gol” pe stradă, în coafor, în cancelariile şcolilor, în absolut toate instituţiile statului, fel de fel de produse, cele mai multe generic denumite „oriflemoase”. Am fi aplaudat la scenă deschisă această „dedulcire” la control, dacă aceeaşi apetenţă am fi constatat-o şi în ceea ce priveşte siguranţa celor care merg la plimbare – ziua în amiaza mare! – prin Parcuri, seara pe chiar străzile din buricul târgului. Când însă noi vedem hoardele de „jmecheri” cum dau muzica la maxim în boxele maşinilor parcate pe unele artere ale localităţilor, când îi vedem cum sparg seminţe scuipând cojile pe lângă băncuţele pe care nu te mai poţi aşeza de silă, nu putem să nu ne întrebăm DE CE jandarmii iau cu asalt tocmai magazinele pe care, la o adică, mai degrabă ar trebui să le controleze cei de la OPC, Serviciul de Investigare a Fraudelor, Fiscul? Nu, noi nu băgăm în seamă vorbele de ocară ieşite din „gura târgului”, vorbe în care se prezintă o presupusă stare de fapt prin care „Organul” îşi caută „sursa” de venituri ilicite! Noi, doar ne întrebăm de ce ţine Jandarmeria să se laude cu astfel de COMUNICAT…

…Pe care, apropo, de profesionist ce e, domnul purtător de cuvânt nu-l transmite şi către ziarul nostru. Doar că, uite, de-aia nu putem noi să scriem!
Marţi 19 ianuarie a.c, o patrulă de jandarmi care executa misiuni pe linia combaterii comerţului ilicit în municipiul Slobozia, s-a sesizat despre faptul că într-un magazin din zona Bulevardului Unirii, erau expuse la vânzare mai multe articole de îmbrăcăminte care purtau inscripţii identice sau similare cu cele ale unei mărci înregistrate.
Jandarmii au identificat administratorul magazinului şi după legitimarea şi verificarea identităţii i-au solicitat şi documentele de provenienţă pentru articolele de îmbrăcăminte respective. Cu privire la provenienţa articolelor de îmbrăcăminte, administratorul a menţionat că nu are documente de certificare ale acestora şi că le-a achiziţionat de la o societate comercială din municipiul Bucureşti. Având în vedere că articolele de îmbrăcăminte purtau inscripţii identice sau similare cu cele ale unei mărci înregistrate (logouri, stickere) şi aveau un preţ de vânzare scăzut, jandarmii au procedat la ridicarea acestora în vederea continuării verificărilor. Jandarmii i-au întocmit administratorului societăţii actele premergătoare sub aspectul săvârşirii unei fapte susceptibile de a fi ” punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică cu o marcă înregistrată”, pe care le-au înaintat în vederea continuării cercetărilor către Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Ialomiţa.
Ce părere are Poliţia – Serviciul de Investigare a Fraudelor ? Nicidecum una din care să înţelegem că agreează amestecarea responsabilităţilor…!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *