Deputatul Tinel Gheorghe cere DEMISIA prefectului !

Distribuie articolul:

După luni de zile de când am scris articolul: Prefectura Ialomiţa – condusă de doi patroni (articol pe care-l puteţi citi pe https://www.ziarulstirea.ro/prefectura-ialomita-condusa-de-doi-patroni/), în sfârşit, cineva face ceea ce demult trebuia făcut: şi-anume, măcar gălăgie pe acest subiect de presă! Şi-acel cineva este deputatul Tinel Gheorghe. Da, ştiu! Veţi spune că deputatul are acum un mare interes politic, că s-a intrat în febra pregătirilor pentru alegerile locale şi parlamentare, că …şi că…! Aşa e! Chiar şi-aşa, pentru noi, cetăţenii, tot e bine că aflăm măcar puţin din câte-au făcut cei care, altfel, se prezintă ca fiind „fete mari”.

Conferinţa de presă desfăşurată la sediul Organizaţiei PNL Ialomiţa a avut drept subiect recomandarea pe care Tinel Gheorghe i-o transmite, prin intermediul jurnaliştilor, prefectului care este Gigi Petre. Cum noi am scris despre motivul solicitării, nu ne mai rămâne decât să titrăm cum a rostit deputatul sentinţa politico-administrativă.
E vorba despre un potenţial conflict de interese pe care el îl are cu acea cotă parte de acţiuni pe care le deţine la SC AGRO EXEL SRL. Conform legii (şi cea a incompatibilităţii, şi cea a funcţionării Instituţiei Prefectului, prefectul NU ARE VOIE să ocupe decât funcţii didactice, în învăţământ, de cercetare ştiinţifică. (…) După părerea mea, 50% asociat la firma respectivă, îi creează o suspiciune rezonabilă de conflict de interese! (…) Îi cer prefectului Gigi Petre, în 24 de ore să publice toate contractele pe care le are ca acţionar la această firmă. ÎI CER SĂ DEMISIONEZE! (…)
Întrebat de ce tocmai acum sesizează şi ia atitudine, când firma funcţionează de peste 5 ani, deputatul a mai spus:
Nu, eu până acum nu am ştiut! N-am ştiut acest aspect până acum! Sincer să fiu, am aflat când am venit aici (n.red. în sediu de la Slobozia) acum vreo două săptămâni şi cineva mi-a spus că prefectul este acţionar la o firmă de comercializare îngrăşăminte chimice. Şi-atunci, mi-am zis că are o mare problemă! (…) Deci, îi cer, public, să lămurească acest aspect pentru că din punctul meu de vedere există o suspiciune că poţi folosi Instituţia Prefectului pentru a-ţi valorifica în interes personal avantajele! De-aceea cred că trebuie lămurite chestiunile astea! Cred că trebuie ca prefectul judeţului Ialomiţa să demisioneze! (…) Referitor la firmă, eu am făcut o analiză şi pe cifra de afaceri, pe datele care sunt publice în momentul de faţă. În cinci ani de zile, el pleacă de la un capital social de 200 de lei şi-ajunge la o cifră de afaceri de-aproape 6 milioane, cu un profit net de vreo 600.000 lei. Este incredibil! Eu nu-l suspectez de lucruri…Până la proba contrarie! Dar, trebuie să lămurească această problemă! O să-i cer şi Prim-ministrului să verifice un potenţial conflict de interese! (…)


Distribuie articolul:

7 thoughts on “Deputatul Tinel Gheorghe cere DEMISIA prefectului !

  1. Oameni buni, fratilor, Gheorghe Tinel a fost impus de la centru la copresedintia PNL , in cel mai dictatorial si ceausist mod cu putinta, umilind adevaratii penelisti care s-au vazut calcati in picioare.Orice actiune a acestui politruc nu inseamna decat o mare marsavie . Cineva trebuie mereu sa cada/demisioneze ca deputatul redistribuit sa aiba acces deplin la acel loc privilegiat printr-un apropiat de-al sau. Apropiat care va vibra la ordinele lui politice. NU va lasati pacaliti de Gheorghe Tinel, Aplaudacul basistilor care s-au usurat pe poporul saracit demonstreaza o versitalitate de invidiat chiar si pentru un bdsmist cu state vechi in pornosaguri.Fie si politice.

    1. Da a fost impus de la centru. Dar nici cu aparatorul infractorilor corupti GIGI PETRE nu putem fii de acord. Atitudinea prefectului GIGI PETRE cat si a acolitilor din corpul de control al prefectului sunt de neconceput. Sunt sesizari , reclamatii in care cetatenii solicita dreptate. Corpul de control constata fraude si delapidari in acte dar acopera faptele , contrar LEGEA NR.78/2000 Art.23. Totul egal CORUPTIE. GIGI PETRE esti corupt se va domonstra in curad.

    2. Bine, bine, DAR de ce nu postaţi şi părerea despre ce-a zis Gheorghe Tinel despre Gigi Petre, domnule radoi? Vi se pare că „Gigi muşchi” are vreun merit pentru a mai rămâne prefect? Că, la tupeul lui, mi-e c-ar mai vrea un mandat şi ăsta!

  2. Gigi Petre nu te-ai nascut prefect ! Si nici batut in cuie nu esti. Totul este trecator. Cum mai devreme sau mai tarziu vei da socoteala pe la D.N.A. Nu de alta dar pentru a nu crea un precedent. Sa tii minte / a nu crea un precedent /. Rusine sa-ti fie esti blestemat de cetateni la fiecare pas facut in mers.

  3. Nu firma reprezinta o problema ci sotia, doamna avocat. De ce ? Pentru ca are contracte, in marea majoritate incredintate direct, cu primarii din judet. Problema este ca decizia de a angaja un avocat pentru a le reprezenta interesele in instanta sunt luate in urma unor hotariri ale consiliilor locale. Care hotariri sunt vizate pentru legalitate de serviciul juridic din prefectura. Care serviciu juridic este in subordinea domnului prefect si condus de acesta. Vedeti care-i problema?

  4. Pai si sotia domnului Tinel a ajuns notarita de Tunari si incaseaza tone de bani. Crede cineva ca a dat concurs pe bune cand deputatul era pe val, taia si spanzura umar la umar cu boc si udrea ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *