Dezbaterea publică a Bugetului, NUMAI cu subordonaţii CJI?

Distribuie articolul:

Azi, 22 ianuarie 2016, păstrând obiceiul pe care-l avea musiu Ciupercă pe când era preşedintele CJI, tânărul vicepreşedinte Muşoiu şi mai puţin tânărul vicepreşedinte Ioan Martin, braţ la braţ cu foarte tânărul secretar jurist Ionescu au convocat (da, acesta-i termenul şi o să şi înţelegeţi pe parcurs de ce nu-i invitaţie!) nişte ialomiţeni să participe la o aşa-zisă Dezbatere publică a proiectului de Buget pe anul 2016.
Fix la ora 10:00 sala aleasă a devenit neîncăpătoare pentru buget SALAparticipanţi. Nu vă bucuraţi şi/sau nu trageţi concluzia că au dat buluc cetăţenii şi au fost „câtă frunză, câtă iarbă” deoarece „strategii”consilieri ai conducerii de partid şi de stat din Consiliul Judeţean au ales intenţionat sala mică din cadrul Centrului Cultural „Ionel Perlea”. Aşa că, mică fiind, aceasta s-a şi umplut numai cu birocraţii din CJI şi unităţile subordonate acestuia. Scoşi din câmpul muncii, cei mai mulţi dintre ei habar n-aveau ce anume scria în cele patru pagini format A4 pliate şi înmânate fiecăruia dintre participanţi chiar pe hol, înainte de a intra în sală.
Cum au intrat şi s-au aşezat, nici n-a fost nevoie să „treacă în revistă” obiectivele de investiţii pe care, din bani publici, executivul CJI urmează a le realiza, desigur, cu votul consilierilor judeţeni, atât cei care sunt acum, cât – mai ales! – cu cei ce vor fi „unşi” în funcţii după alegerile din vară. Şi-asta, deoarece, pe rând, domnul Muşoiu şi domnul Martin s-au apucat să citească din pliant. „Şi dă-i şi luptă. Şi luptă şi dă-i…”, vorba lui nenea Iancu.
Cum se întâmplă la astfel de întâlniri, mai „de ochii soacrei”, mai „laBuget sala 1 impresia artistică” pe care trebuie, nu-i aşa, s-o laşi în faţa presei, cei din prezidiu au „consultat”  participanţii dacă au întrebări, propuneri, dacă au ceva de spus. Cum în sală erau NUMAI salariaţi ai statului, subordonaţi ai CJI, doar nu crede cineva că avea cine să „ia cuvântul”…De-aia şi v-am spus că participanţii au fost convocaţi, nu invitaţi. Invitaţi ar fi fost cetăţenii care NU au „în clin şi-n mânecă”, nici cu partidul, nici cu instituţia! Aşa, sigur că dezbaterea publică nu a fost altceva decât o penibilă „frecţie la piciorul de lemn”, domnule Muşoiu. De ce mă adresez astfel numai domnului Muşoiu, nu şi domnului Martin? Pentru că, în cadrul Consiliului Judeţean, majoritatea consilierilor aparţine PSD. Consilierii judeţeni ai PSD sunt cei care, aici în Ialomiţa, timp de 26 de ani au reprezentat PUTEREA şi au aprobat toate cheltuielile alea…mult prea mari pentru cât de puţine s-au realizat pe teritoriul acestui prăpădit judeţ. Tot ei sunt cei care pentru 2016 au stabilit care sunt priorităţile. Bugetul CJI pentru anul 2016 este în sumă de aproape 150 de milioane de lei RON. În lei vechi, asta înseamnă aproape 1.500 de MILIARDE.
Pe căprării, despre ce alte importante sume de bani sunt previzionate a fi de cheltuit în anul 2016, despre ce anume investiţii au fost stabilite a fi finanţate de la buget, pentru ce proiecte cu fonduri europene se vor cheltui bani din bugetul CJI pe documentaţii, Studii de Fezabilitate (unele „făcute” de firmele de Curte, aşa cum s-a tot întâmplat!) şi, nu în ultimul rând, cât o să dea pe co-finanţare, vom tot scrie, aşa cum am făcut-o în fiecare an. Azi, am vrut doar să vă informăm că, iarăşi, a avut loc o pseudo dezbatere publică, de care, la fel ca și domnul Ciupercă, nici PSD-istul Ştefan Muşoiu nu s-a ruşinat…


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *