IPJ Ialomiţa se evidenţiază cu un nou scandal de mai mare jena!

Distribuie articolul:

Joi, 22 august, a.c., în jurul orei 16:00, pe bulevardul Matei Basarab din municipiul Slobozia, un cetăţean care şi-a parcat maşina neregulamentar a făcut ceea ce nu puţini conducători auto fac; a găsit de cuviinţă să aibă el „o explicaţie” cu „Organul”, în loc să „se supună” legilor care prevăd că trebuie să se legitimeze fără să comenteze! Numai că „organul” a vrut şi el să facă taman cum mulţi dintre poliţişti fac: a vrut să-i arate cetăţeanului că el „este Legea” şi el „nu discută”…! Şi-n timp ce contravenientul „suna un prieten”, iar poliţistul se chinuia să-l încătuşeze că nu i-a prezentat actele, în lupta lor a intrat şi-un neavenit „pus pe harţă”, cel mai probabil din cauza la aburii alcoolului. Sictirit de-a dreptul de-aşa îndrăzneală de a nesocoti „Omul Legii”, poliţistul, odată s-a învârtoşat şi mi ţi l-a trântit pe caldarâm, mai-mai să-i strivească ţeasta de bordura care a rămas, totuşi, nepătată de sânge! Şi dă-i şi luptă, şi luptă şi dă-i până…ce au venit nişte „fârtaţi” de-ai lui de la Poliţia Rutieră şi au „restabilit Ordinea”! Să vă mai spunem că, în timp ce stătea cu genunchiul pe grumazul cetăţeanului vinovat de imixtiunea în treaba mare a poliţistului, văzându-i pe cetăţenii care filmau scenele tragi-comice, poliţistul a mai urlat: „ Filmaţi! ASTA PĂŢEŞTI DACĂ NU TE SUPUI!”. Şi să nu uităm să vă mai spunem şi că, după ce şi-a găsit unul mai pe măsura lui, cu care să se ia la trântă, poliţistul a uitat complet de contravenientul pe care urmărea să-l legitimeze şi, desigur, să (nu) îl amendeze! Bineînţeles că „opinentul” a fost încătuşat,  urcat în maşina Poliţiei şi dus la Secţie, acolo unde cine ştie ce i s-o mai fi întâmplat…! Iată, pe scurt, motivul de la care a plecat scandalul, cu tot ce presupune un scandal iscat pe domeniul public. Ne referim, desigur, la imixtiunea pietonilor şi a participanţilor la trafic, cetăţeni ai urbei care s-au aflat în proximitatea locului în care s-au petrecut faptele. Deşi uneori este blamată, ceea ce numim „Opinia Publică” îşi are rolul ei, totuşi! Spunem asta, având în vedere că dacă nu ar fi filmuleţele (pe care le găsiţi tastând https://www.facebook.com/TraficNonStop ) sau pe pagina de facebook a ziarului Ştirea https://www.facebook.com/ZiarulStireaOfficial/) şi dacă acestea, ca multe altele de acest gen, nu s-ar fi distribuit pe reţelele de socializare, multe dintre faptele, atât ale poliţiştilor, cât şi ale celor care încalcă legea, ar fi mai greu de dovedit.

Aşadar, după ce toată tărăşenia a apărut în spaţiul virtual, părerile au început să „curgă şiroaie”, unele mai „deocheate” ca altele. Injurii la adresa poliţistului care, în opinia multora, n-a avut pic de prestanţă şi nici n-a dovedit dram de profesionalism. Păreri – multe divagate, desigur! – au făcut deliciul comentatorilor care-l cunoşteau pe contravenientul-patron. Cât priveşte părerea conducerii IPJ Ialomiţa, chit că nu a transmis nici un Comunicat, totuşi, cică, purtatorul de cuvânt a precizat că „există o sesizare din oficiu în privinţa evenimentului, cu privire la filmarea apărută pe Facebook şi ca de la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa s-a dispus o anchetă internă, pentru a se stabili dacă poliţiştii au acţionat corespunzător”. Şi din cauză că avem atâtea alte cazuri în care asupra unor poliţişti au planat suspiciunea rezonabilă, măcar că s-au comportat abuziv printr-un nejustificat exces de zel, cetăţenii nu mai cred nici măcar în  probabilitatea de a fi sancţionaţi aşa cum merită astfel de „elemente perturbatoare” care, chipurile, strică imaginea Poliţiei, umbrind astfel rezultatele cu-adevărat notabipolitist 1le pe care le înregistrează Poliţia, bla, bla, bla!

„Acolo nu se bagă, dincolo nu se amestecă, aici şi-au făcut damblaua”

România este o ţară în care infracţionalitatea a atins cote alarmante, din toate punctele de vedere şi pe toate palierele vieţii social-ocupaţionale. Cine crede că în Ialomiţa nu se vând şi nu se consumă droguri? Cine crede că în Ialomiţa nu avem clanuri care se ocupă cu traficul de „carne vie”, care fac bani de pe urma femeilor „scoase la produs”, a bătrânilor şi copiilor scoşi la cerşit, a vânzării de tot ceea ce rezultă din fel de fel de furăciuni? Cine crede că interlopii nu „fac legea” neavând frica „Organelor”, tocmai fiindcă „au decartat la masa verde” la care, de cele mai multe ori, alături de ei se aşează şi „băieţii deştepţi” din Poliţie şi Jandarmerie? Mulţi dintre ialomiţenii care văd şi dincolo de aparenţe, nu cred! Ba chiar, mulţi dintre ei au convingerea că Ialomiţa nu este deloc (dar, deloc!) un judeţ în care infracţionalitatea este „ţinută sub control” aşa cum le place şefilor IPJ să se laude în raportăruile către mai-marii Ministerului de Interne, către căpeteniile Guvernului, ori către politicienii (i)responsabili de legile în baza cărora acţionează angajaţii din cadrul Poliţie Române. Aproape că n-a fost an în care să nu avem parte de-un scandal în care protagonişti au fost poliţiştii ialomiţeni! Şi nu toate au fost mediatizate, deoarece nu despre toate s-a aflat! Şi când, iată, din când în când se întâmplă să fie şi cetăţenii prezenţi la „aplicarea Legii”, iar poliţiştii se dau în spectacol, dovedindu-se nu numai a nu stăpâni tactica de „luptă”, ci şi total lipsiţi de tact, sigur că oamenii îşi pierd şi bruma de încredere în capabilitatea „Organului” de a face mai mult STIREA fbbine decât rău…!

Nota Redacţiei

Polițistul NU va avea cine ştie ce mari probleme din partea şefilor lui. Însă, cine urmărește cu atenție comportamentul lui, nu are cum să nu creadă că el deja are probleme!
Sigur că nu sunt consemnate în fișa psihologului ! NICIODATĂ nu vom lua apărarea celui care greşeşte! A greşit, desigur, conducătorul auto! Dar, COMPORTAMENTAL, poliţiştul acela ni se pare că nu-i tocmai demn de-o atare funcţie publică! NU SE POATE SĂ FII AŞA EXALTAT, mai ales ca poliţist !!! PRESTANŢA „Organului” nu înseamnă infatuare/aroganţă, ci ţine de priceperea de a vedea, în fracţiune de secundă, CUM ANUME este mai „profi” să te ADAPTEZI la condiţiile psiho-sociale de la faţa locului.

 


Distribuie articolul:

One thought on “IPJ Ialomiţa se evidenţiază cu un nou scandal de mai mare jena!

  1. Nu-i bai, polițistul o să primească vreo sancțiune suportabilă…și o să recidiveze! Na…Poliția are nevoie și de specimene d-astea! Dacă știind că-i filmat se comportă așa…ca un descreierat, vă dați seama de ce-i în stare dacă se simte în siguranță? Probabil e un pilos, nesănătosul ăsta despre care n=ați primit vreun comunicat că a DEMISIONAT!! Să le fie rușine și comandanților ce o aburesc cum că s-au sesizat din oficiu…iar dacă Gheorghiță nu face plângere…milițianul ăsta violent o să apuce și pensia!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.