IPJ Ialomiţa – activitate anemică sau jalnică raportare?

Distribuie articolul:

  • Pe motiv că în relaţia cu IPJ Ialomiţa, n-am reînnoit Acreditarea ziariştilor Ştirea,  nu am fost invitaţi la conferinţa de presă în care s-au prezentat „raportări măreţe. Pe cale de consecinţă a acestei şicanări, ne descurcăm şi noi cum putem pentru a aduce în atenţia cititorilor noştri ce a făcut Poliţia din Ialomiţa anul trecut.

 Şi cum cea mai bună sursă de „inspiraţie” rămâne ceea ce au raportat oficialii IPJ Ialomiţa, iar „raportările măreţe” sunt la un click distanţă, alegem să pigulim ce a meşterit cel ce a gândit şi, desigur, a scris aceste informaţii care nouă ni se par cel puţin discutabile. Postate pe site-ul instituţiei astfel de „raportări măreţe” n-au cum să convingă cetăţenii despre „înalta clasă” pe care o au poliţiştii atunci când e să declare că şi-au „făcut datoria”, cu dăruire şi, mai ales, cu desăvârşite competenţe profesionale! Şi n-au cum, nu pentru că nu vrem noi „să dăm Cezarului, ce-i al Cezarului”, ci din cauză că oricine încearcă să vadă şi dincolo de aparenţe, va putea descoperi cât de găunoase sunt frazele menite a se consitui într-un anual prezentat Raport al activităţii IPJ Ialomiţa. Sperând că nu vă veţi plictisi atât de tare pe cât bănuim noi că este posibil, redăm integral această autoevaluare, rugându-vă să citiţi până vă şi dumiriţi. Apoi, să ne scrieţi/transmiteţi pe adresa redacţiei, prin e-mail, măcar câte infracţiuni s-au petrecut în preajma şcolilor în anul 2017, respectiv 2018? Şi, neapărat, am vrea să ne spuneţi cât înseamnă, în cifre absoolute, paguba, prejudiciul ăla cauzat de infractorii ăia care nici ei nu ştim câţi sunt? Da’ bine că ştim câte kg de peşte s-a confiscat de la nişte braconieri. Ce mai contează că alea două tone de peşte este „captura” din toate bălţile judeţului, pe tot anul! Important este că în mintea purtătorului de cuvânt, pare că „atârnipj-atestateă greu la impresia artistică” atare precizare a cantităţii…!

Tananana! Pricepi ori ba!     

Activitățile Poliției Ialomițene au fost desfăşurate pornind atât de la prioritățile stabilite de Poliția Română în domeniul prevenirii şi combaterii criminalității, ce reies din analiza situației operative şi din politicile guvernamentale, cât şi de la necesitatea de a oferi corelații între apariția unor stări, evenimente de natură economică şi socială şi fenomenul infracțional. Porităţile Poliţiei Române în domeniul prevenirii criminalităţii, pentru anul 2018, au fost transpuse, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița, în patru programe de prevenire, astfel: Programul judeţean de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, Programul privind prevenirea violenței în familie, Programul privind prevenirea accidentelor de circulație, Programul judeţean de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului. Totodată, la nivel local au fost desfășurate activități și în cadrul  mai multor proiecte, campanii și planuri de măsuri printre care se numără: Proiectul educațional “Școala siguranței Tedi!”, precum și  Campaniile locale “Autoturisme în siguranță!”, “NU violenței domestice!”, “Poți preveni înșelăciunile!”, “Alege Siguranța Locuinței Tale!”, “Teama NU înseamnă respect!”, “Viața are prioritate!”. În perioada analizată, eforturile polițiştilor, în cooperare cu jandarmeria şi poliția locală, au fost canalizate spre întărirea sentimentului de siguranță a cetățeanului în mediul stradal, o mare parte din efective acționând în zonele identificate cu risc criminogen, fiind organizate şi efectuate  17 razii, 1.274 de acţiuni cu efective lărgite şi 3.267 de controale directe.

În anul 2018, infracţiunile  stradale înregistrează un trend descendent, reprezentând o scădere cu 7% față de anul 2017. Scăderea înregistrată se datorează scăderii numărului de infracţiuni pe cele trei paliere: judiciare (-8%), economico – financiare (-7%), altă natură (-3%). Pe raza județului s-au produs 73 de accidente grave de circulație soldate cu decesul a 44  de persoane şi rănirea gravă a 49. Principalele cauze de producere ale acestora au fost: ,,traversarea neregulamentară a pietonilor”, ,,alte preocupări în timpul mersului” și „bicicliști”. În perioada supusă analizei, în incinta și zona adiacentă unităților de învăţământ preuniversitar, au fost sesizate cu 2 infracțiuni mai multe față de anul 2017, periodic fiind redimensionate dispozitivele de siguranţă publică prin suplimentarea patrulelor mixte poliţist – jandarm sau constituirea de patrule independente de jandarmi sau poliţişti din cadrul altor structuri. În perioada supusă analizei efectivele Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reușit recuperarea prejudiciului într-un procent de 77% în anul 2018, o creștere cu 3% față de anul 2017. Criminalitatea contra patrimoniului a reprezentat una dintre cele mai importante grupe de infracțiuni, în jurul căreia s-a concentrat activitatea inspectoratului, înregistrându-se o scădere cu 12% a acestui gen de infracțiuni. Prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în sectorul silvic constituie o prioritate a poliţiei, în condiţiile în care, acesta tinde să devină din ce în ce mai complex, având implicaţii deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemului şi economiei naţionale. În perioada supusă analizei au fost constatate și aplicate 130 sancțiuni contravenționale in baza Legii  171/2010, în valoare totală de 162.970 lei fiind totodată confiscată şi cantitatea de 143,23 m3 material lemnos. Pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, la nivelul judeţului Ialomita, au fost executate în sistem integrat acţiuni şi controale pe fluviul Dunărea şi în zona inundabilă dig-mal, respectiv pe drumurile publice, în pieţe/târguri, reușindu-se confiscarea a peste 2.200 kg de pește, a 105 unelte de pescuit și a 3 ambarcațiuni.IONICA GHINEA P.S. Acolo, pe site-ul IPJ Ialomiţa, în continuarea acestor fraze dureros de frustr(ant)e sunt scrise şi nişte obiective pe care cei din această instituţie zic că le vor „duce la îndeplinire”, dar…pe cine credeţi că mai interesează, nu?


Distribuie articolul:

One thought on “IPJ Ialomiţa – activitate anemică sau jalnică raportare?

  1. Ce dreacu activitate si acredirare la uzina de spalat infractori IPJ ialomita? Va murdariti gandurile cerand acreditare la uzina. 7000 NUP in ultimi ani. Horor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.