Ionaşcu, Băcanu, Brânză… E sau nu e o conducere cam…pidosnică?

Distribuie articolul:

Vă amintiţi ce de spume făceau PSD-iştii, atunci când s-au decis să-i „retragă sprijinul politic” primarului Gabi Ionaşcu? Sigur că numai guriştii şi trâmbiţaţii au pus botul la pidosnica abatere a atenţiei Organelor de cercetare – penală, desigur! –, de la netrebnica „rocadă” (mare/mică, nu mai contează!) gândită în „laboratoarele” Organizaţiei PSD Ialomiţa, cea condusă atunci de „tătuca” Vasile Silvian Ciupercă.

De ce a fost nevoie să se facă rocada? Pentru că, altfel, era şah la rege. Şi regele Judeţenei de partid şi de stat făcuse destule nelegiuiri. Din cele multe şi deloc mărunte fărădelegi, doar două-trei au fost „ginite” de către Curtea de Conturi şi procurorii DNA. Şi cum printre alea, multe, rămase nevăzute şi, deci, necontrolate şi necondamnate, se numărau şi cele atât de samavolnic (de)săvârşite pe timpul domniei lui Ionaşcu, s-a ales varianta înlocuirii lui în chiar timpul mandatului. O mică diversiune şi Ionaşcu a putut pleca fără ca vreun Organ de cercetare să-l fi întrebat, bunăoară, nu atât cât de legală a fost, la vremea eliberării Autorizaţiei de construcţie, ridicarea ( în acea zonă industrială!) a vilei proprietate personală, ci – măcar! – din ce bani şi-a construit-o? Căci, nici din leafa lui de primar şi nici din salariul nevesti-sii, de profesoară/directoare, nu s-ar fi putut, să fie clar! În sfârşit…

La fel ca şi Gabi Ionaşcu, musiu Stoica a sărit din scaunul de viceprimar, în cel de primar. Pe cale de consecinţă, nici unul nu şi-a permis „să-şi dea cu tesla peste degete”. Mai ales când între degete ţinuseră pixul cu care semnaseră ca …(şi) primarii, tot felul de hârtii. Că multe dintre hârtii fuseseră aranjate de mânuţele-alea două ale lui Sorin Brânză, cine credeţi că nu ştie? Şi „Organele” ştiu! La fel cum mulţi bănuiesc şi de ce l-au lăsat „baronii” PSD, pe Brânză, să fie consilier local, oarecum din partea Opoziţiei. Mai ales când, de picat în plasă, n-a picat decât subalternul lui Brânză, nefericitul Cornel Marian, cel pe care „mascaţii” l-au săltat odată cu niscaiva „docomente” oficiale reprezentând dovada că autorizaţiile de construcţie s-au dat…aşa cum s-au dat, şi cum Organele ştiu că s-au tot dat! Da’ pentru că şi Stoica fusese luat la ochi, iar ca să scape trebuia făcută altă rocadă, i s-a recomandat să nu se împotrivească, ci să abdice acceptând chiar să-l şi ajute pe cel ce-a fost „vârât pe ţeavă” venind, oarecum, din afara sferei de influenţă a PSD, în treburile interne ale administraţiei publice locale. Minţile înfierbântate de scenarită bârfesc că în momentul în care candidatul Mocioniu ar fi înţeles (?) că o să aibă mult mai multă „curăţenie” de făcut după Stoica, decât a avut APV-istul după Ionaşcu, cei ce i-au fost „naşi” i-au promis că îi vor sta drept sprijin cel puţin doi „piloni” ai fostei conduceri de partid şi de stat, şi-anume: Băcanu şi Brânză. Căci, dacă n-aţi aflat, deşi viceprimarul din timpul domniei lui Stoica a fost – şi el! – atât de cercetat încât s-a preferat înlocuirea lui, de plecat, nici Valentin Băcanu n-a plecat, ci a rămas „decât” consilier local. Pe sistemul „urma scapă turma”, din această postură de consilier local, şi Băcanu, şi Brânză, şi alţi câţiva, se trudesc să aranjeze   hârtiile/documentele, cu o migală demnă de cercetat ca… studiu de caz, zău aşa! Sigur că, în opinia lor (şi a multora dintre colegii de partid) ei sunt neprihăniţi mai ceva ca nişte fete mari! Cum însă, la vremea când „călăreau” primăria siluindu-o mai ceva ca pe-o „curvă” (fiindcă îi luau şi banii din sân, ca oricărei prostituate!), unii slujbaşi nu au fost „băgaţi în cărţi”, iar unii oameni de afaceri au fost plimbaţi pe drumuri până ce s-au „simţit bine rău de tot”, azi, după ce aceşti… „trei crai de la răsărit” nu mai au tot atâta vână, oamenii au început să vorbească. Degeaba le spunem noi, cei care am tot scris (ba despre unul, ba despre altul, ba despre întreaga tagmă), că este posibil ca, fiecare, să se fi schimbat, şi-acum să fie oameni de toată isprava, că ei o ţin una şi bună fredonându-ne o veche melodia, din ale cărei versuri am reţinut, spre exemplificare, asta: „ din cocoş nu faci găină, nici din curvă, gospodină” . Şi dacă toată lumea a înţeles că politica-i o curvă, cine să mai creadă în neprihănirea politicienilor, nu?


Distribuie articolul:

One thought on “Ionaşcu, Băcanu, Brânză… E sau nu e o conducere cam…pidosnică?

  1. O mizerie de care tot alegatorul de rand este constient dar tot aceiasi oameni ii voteaza ” ca poate astia s-au saturat de furat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.