Infecţie cu clostridium în Secţia ATI a Spitalului din Slobozia?

Distribuie articolul:

* Directorul DSP Ialomita, domnul Dan Noel ne-a declarat că începând de azi, la Spital, desfăşoară un amplu control de fond…     

Pe adresa redacţiei am primit o reclamaţie (care, aveam să aflăm, a mai fost depusă şi în mapa directorului DSP Ialomiţa), în care ne-au fost prezentate, cu lux de amănunte, faptele aşa cum s-au petrecut ele. „Pe data de 15 Aprilie bunica mea a fost internată pe secția chirurgie cu fractură de şold, a fost preluată de domnul doctor Abu Hassan – ortoped. După 5 zile de așteptare s-au hotărât să o opereze. După spusele doctorului operația ar fi fost un succes! După 3 zile bunica mea a început sa aibă scaune (8-9 pe zi), am crezut o fi de la anestezie. După 5 zile s-au gândit să-i recolteze să vadă de la ce. Diagnostic: CLOSTRIDIUM DIFFICILE. Medicii şi asistentele au evitat să ne spună care este cauza, spunându-ne că o să fie bine şi că o să-i administreze tratament. Rezultatul a trebuit să mergem la laborator să îl solicitam noi. Bunica mea a fost izolată într-un salon şi lăsată spre epuizare. Astazi, 29 Aprilie, a făcut scaun cu aspect de melenă, hemoragie la stomac. I s-a pus o drenă gastrică. Aşa ceva nu se poate ; să vii să te operezi la picior şi să te îmbolnăvești de altele! Vorbind cu cineva pe aici mi s-a spus că toți care vin să se opereze iau aceasta bacterie. Vă rog să facem public acest caz …..Cineva trebuie sa plătească pentru tot ce se întâmplă în spitalul SPITAL 1ăsta!! Atașez poze să vedeți cum ținea container de gunoi în Salon cu pacientul.”.

Conştientizând că e mai bine să nu panicăm, o dată în plus, bolnavii internaţi în Spital, şi pe aparţinătorii acestora, am vrut să aflăm ce ştie Sanepidul că s-a întâmplat în acest caz, dar şi ce va face directorul DSP Ialomiţa. Iată ce ne-a declarat directorul Dan Noel: … ne-am apucat să cercetăm cazul. Să vedem dacă a fost raportat, dacă are tratament…Chiar începând de astăzi avem o tematică de control care spune aşa: În perioada 02 Mai – 31 Mai, Inspecţia Sanitară de stat dispune organizarea de acţiuni de control în unităţile sanitare cu paturi (…), precum şi Centrele judeţene de Transfizie sangvină noel(…)

Autosesizarea „e sublimă, dar…!

…lipseşte cu desăvârşire”. Auzind că se va declanşa oarece control aşa-numit „de fond”, am fost curioşi să aflăm dacă DSP „dă în brânci” în ceea ceea ce priveşte controalele, fie ele şi doar „de formă”, ştiut fiind că deşi s-ar putea şi autosesiza, inspectorii sanitari nu  efectuează controale „din oficiu”, ci aşteaptă să li se spună, periodic, de la Centru, când şi ce anume trebuie să controleze ! Căci, la o adică, un control e un control, şi chiar dacă nu determină schimbări radicale, măcar mai modifică din atitudinea celor care, altfel, par a nu mai avea frică de nimeni şi de nimic! Din păcate, răspunsul domnului Noel, ne-a descumpănit, domnia-sa precizând că : „…Dacă primim sesizări, atunci facem control punctual. Acolo unde este sesizarea! Ăsta care începe acum este un control de fond, amplu, care include toate compartimentele Spitalului. Că, dacă vedeţi, în spatele adresei, sunt şi nişte Ghiduri de controlSPITAL 2 care sunt extraordinar de laborioase! (…)

Tot răul spre bine…!   

Pare cinic, dar raportarea unor asemenea incidente are meritul de a scoate de sub proverbialul preş ceea ce, de ani de zile, se tot ascunde în materie de infecţii intraspitaliceşti! „ …Infecţia cu CLOSTRIDIUM DIFICILE care pare c-ar fi în creştere, în realitate nu este în creştere. Doar că ea a început să fie raportată. Că până acum aveau infecţii nosocomiale şi le băgau sub preş! (…) Deci, începem să spunem adevărul…”   .  

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *