În timp ce românii nu-şi pot plăti întreţinerea la bloc, parlamentarii se lăfăie…

Distribuie articolul:

 

Cum nu pleacă haitele de câini de lângă măcelărie, tot aşa nu pleacă hoardele de lipitori (lipitori de afişe, să zicem, ca să nu picăm în penal!) din hotelurile de lux ai căror patroni, cică,  decartează „la greu” în bugetele campaniilor electorale şi, nu în ultimul rând, în conturile „jmecherilor” politicieni.

Senatul nu mai are începând de joi contract de cazare cu nici un hotel pentru parlamentarii săi, a declarat pentru AGERPRES secretarul general adjunct al Camerei superioare a Parlamentului Dan Mihalache. „Un număr de 54 de senatori mai aveau cazare plătită până astăzi. Cei 54 de senatori locuiau la patru hoteluri din Bucureşti: Marriott, Radisson, Phoenicia, Monte Nelly. Contractul a expirat astăzi. Începând de joi, Senatul nu mai are contract de cazare pentru senatori cu nici un hotel”, a afirmat Mihalache. El a spus că senatorii pot să îşi negocieze fiecare cazarea în continuare la hotel, însă a precizat că acest lucru „nu priveşte Senatul”. „Este treaba senatorilor dacă îşi negociază cazarea cu hotelurile. Acest lucru nu priveşte Senatul”, a precizat Mihalache. Contractele încheiate de Parlament cu hotelurile bucureştene pentru cazarea aleşilor expiră joi, iar parlamentarii, potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor, trebuie să se încadreze începând de vineri în suma de 4.000 de lei lunar pentru plata cazării în Capitală. Potrivit normelor de punere în aplicare a noului Statut al deputaţilor şi senatorilor, aprobate în ultima şedinţă a Birourilor Permanente reunite, parlamentarilor care nu au domiciliul în Bucureşti sau în judeţul Ilfov „li se acordă din bugetul Camerei Deputaţilor şi Senatului o sumă forfetară în valoare de 4.000 de lei în vederea acoperirii cheltuielilor pentru cazare în Bucureşti; suma se acordă lunar, până pe data de 5 a lunii curente, pentru luna care a expirat”. Deputaţii şi senatorii pot să opteze pentru închirierea unor apartamente de pe piaţa imobiliară sau pot rămâne la hotel, dacă acoperă din banii proprii cheltuielile de cazare ce depăşesc 4.000 de lei lunar.

 


Distribuie articolul:

3 thoughts on “În timp ce românii nu-şi pot plăti întreţinerea la bloc, parlamentarii se lăfăie…

  1. Prosti ai prostilor care ati votat uls, va place, va bucurati cand vedeti cum hoardele usl (parlament si guvern xxl) devalizaeza RO?

  2. Daaaaa,ne place!!!Cred ca prostilor ce au votat pdl sau Ard nu le place,dar asta e,ciocu’ mic,ca noi suntem la putere:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *