Improvizaţiile sunt catastrofale! Atenție la utilizarea instalaţiilor alimentate cu gaz!

Distribuie articolul:

Sute de oameni îşi pierd viaţa, în fiecare an, din cauza improvizaţiilor făcute la instalaţiile de gaz.

În vederea protejării vieții și bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, avertizează cetățenii cu privire la riscurile la care se expun dacă încalcă regulile privind utilizarea instalaţiilor alimentate cu gaz și le recomandă să respecte următoarele reguli de siguranță:

– Improvizaţiile la instalaţii şi manevrarea incorectă a aparatelor pe gaz constituie un permanent pericol de explozie.

– Pentru a evita evenimente cu consecinţe atât de grave, consumatorii casnici trebuie să elimine orice posibilitate de montare ilegală a unor racorduri la instalaţiile interioare de utilizare a gazelor naturale.

– Orice modificare la instalaţiile interioare trebuie realizată exclusiv prin intermediul unor firme specializate şi autorizate.

– Consumatorii trebuie să fie atenţi la modul de aprindere a arzătoarelor, astfel încât să nu genereze acumulări de gaz, aceasta fiind una din cauzele cele mai frecvente ce stau la baza exploziilor.

– Verificarea şi revizia instalaţiilor de gaz – pentru siguranţa fiecărei familii.

Instalaţiile interioare de gaz se pot degrada în timp

Îmbinări slăbite, robineţi care nu mai prezintă o etanşeitate completă, fisuri etc. –  acestea putând duce la acumulări de gaze. Pentru a evita acumulările de gaz este necesară efectuarea verificărilor şi reviziilor periodice la instalaţiile de gaz, obligatoriu o dată la doi ani pentru verificări, şi o dată la zece ani pentru revizii de către firme specializate în domeniu. Remedierea neconformităţii în instalaţiile de gaz, depistate la verificări şi revizii se face  exclusiv prin intermediul firmelor autorizate. În cazul că simt miros de gaz în interiorul locuinţei, cetăţenii sunt rugaţi să aplice următoarele măsuri de siguranţă:

– să stingă toate focurile;

– să deschidă imediat toate uşile şi ferestrele;

– să nu manevreze aparate electronice;

– să nu aprindă lumina;

– să nu verifice cu flacără instalaţiile de gaze naturale;

– să sune imediat la specialişti.

ATENŢIE!!!

Nu deveni victima neglijenței! Pentru evitarea oricăror potențiale pericole, este recomandată montarea detectoarelor de gaz în locuinţe, precum şi a detectoarelor de incendiu.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *